Skip to Content
Tapahtumaraportit

Suomalaisdelegaatio vieraili Kalugassa suurlähettiläs Mikko Hautalan johdolla

Suomen Moskovan suurlähetystö järjesti 7. huhtikuuta vierailun Kalugaan suurlähettiläs Mikko Hautalan johdolla. Vierailudelegaatiossa oli mukana myös SVKK:n maajohtaja Jukka Huuhtanen.

Kalugan alue sijaitsee Venäjän keskisessä federaatiopiirissä 175 kilometrin päässä Moskovasta lounaaseen. Alueen rajanaapureina ovat koillisessa Moskovan alue ja Moskovan aluelaajennuksen jälkeen myös itse Moskovan kaupunki. Kalugan kaupunki ja erityisesti Kalugan alue ovat viime vuosina houkutelleet kiitettävästi ulkomaisia investointeja ja alue on menestynyt hyvin myös Venäjän elintaso- ja liiketoimintailmapiirivertailuissa.

Vierailun aikana suurlähetystön delegaatio tapasi Kalugan oblastin kuvernööri Anatoli Artamanovin ja alueen muuta johtoa, sekä vieraili Kalugassa toimivissa SVKK:n jäsenyrityksissä; Ruukki Constructionissa (OOO Ruukki Rus), Rani Plastissa (ООО Rani Plast Kaluga) ja Lemminkäisessä (Lemminkainen Stroy LLC).

Kuva: Joonas Heiskanen

Delegaatiolle esiteltiin alueella toimivia yrityspuistoja ja kerrottiin käynnissä olevista investointihankkeista, esimerkiksi Moskovaan johtavan moottoritien peruskorjauksesta.

Kalugan edustajien mukaan alueen taloutta piristää vahvassa kasvussa oleva maidontuotanto. Muita elinkeinoelämän kannalta ajankohtaisia aiheita ovat silkkitiehen liittyvät logistiikkahankkeet sekä Kalugan lentoaseman kehittäminen.

Vierailupäivän lopuksi suurlähetystön delegaatio kävi avaamassa kirjanäyttelyn ja luovuttamassa kirjoja Kalugan aluekirjastolle, sekä avaamassa luontokuvaaja Martti Rikkosen näyttelyn Kalugan taidemuseossa.

Suomalaiset Kalugassa

Lemminkäinen operoi Kalugassa noin 20 kilometrin päässä kaupungista sijaitsevaa Lemminkäinen Industrial Park -teollisuuspuistoa, joka tarjoaa lähes 130 hehtaaria teollisuudelle kaavoitettua omaa maata. Puistossa on valmiit kunnallistekniikan liittymät ja sen kaikki kaavoitus-, suojaetäisyys- ja rakennuslupa-asiat hyväksytty. Lemminkäisen teollisuuspuiston ensimmäinen residentti on Rani Plast Oy:n pakkauskalvotehdas, jonka tuotantorakennus valmistui omalle tontilleen vuonna 2012.

Ruukki Constructionin Venäjä-toimintojen keskipiste on Kalugan alueen koilliskulmassa sijaitsevassa Obninskissa. Obninsk on reilun sadan tuhannen asukkaan kaupunki ja merkittävä teollisuuskeskittymä ja Ruukki Construction on kaupungin suurimpia työnantajia. Yhtiö päätyi Kalugaan yritysoston kautta vuonna 2006, jolloin se osti obninskilaisen Ventall-yrityksen. Nyt Obninskissa valmistetaan muun muassa rakennusten teräsrunkoja, paneeleita ja kattoja.

Back top top