Skip to Content

Irina ja Food from Finland -projekti

Kalantuonti joutui Venäjällä sanktioiden alle vuonna 2014, jonka takia oma kalanviljely alkoi kasvaa erityisesti Luoteis-Venäjällä ja Kauko-Idässä. Kalanviljely on kasvava ala Venäjällä ja saa valtiolta siihen tukea. Suomalainen kalanpoikanen, mäti, kalanviljelyn laitteet ja teknologia ovat nyt kuumaa tavaraa Venäjän-kaupassa. Jäsenyrityksemme Scandi Net on yksi aktiivinen ja pitkäaikainen toimija kalanviljelyalalla Venäjällä.

Suomalainen kalanpoikanen, mäti, kalanviljelyn laitteet ja teknologia ovat nyt kuumaa tavaraa Venäjän-kaupassa.

Irina Krasnova vastaa Business Finlandin kanssa tehtävästä yhteisprojektista Food from Finland, jonka päätehtävä on auttaa suomalaisia elintarvikkeiden valmistajia Venäjän markkinoille. Irina on työskennellyt kauppakamarissa nyt yli seitsemän vuotta, ja auttanut satoja suomalaisia yrityksiä menestymään.

Suomalaiset elintarvikevalmistajat veisivät Venäjälle hunajaa, gluteenittomia kaurahiutaleita, marjoja ja sieniä, proteiinipatukoita, luomumehuja ja virvokejuomia, ja laktoosittomia maitotuotteita.

– Viime vuonna minulla oli noin 20 neuvontakeissiä ratkottavana Food from Finland -projektiin liittyen. Suositumpia elintarvikkeita olivat eko- ja orgaaninen ruoka sekä vegaaneille tarkoitetut elintarvikkeet. Lisäksi, markkinoilla on suuri kysyntä elintarviketeollisuuden laitteille. Suomalaisten elintarvikkeiden suosio on kasvava trendi ja kysyntää on paljon. Nousevia trendejä ovat vitamiinit, ravintoaineet ja urheiluravinteet. Tällä hetkellä etsin venäläiselle verkkokaupalle suomalaista liikekumppania, joka toimittaisi heille vitamiineja, kuvailee Irina projektiaan.

Suositumpia elintarvikkeita ovat eko- ja orgaaninen ruoka sekä vegaaneille tarkoitetut elintarvikkeet. Lisäksi, markkinoilla on suuri kysyntä elintarviketeollisuuden laitteille.

– Kun saan eteeni uuden liiketoimintamahdollisuuden tai neuvontakeissin, saatan matkustaa tutustumaan asiakkaan kanssa yritykseen tai tehtaaseen. En neuvo pelkästään toimistolta käsin, vaan olen useasti itse paikan päällä asiakkaan kanssa hieromassa kauppoja, kertoo Irina.

Irinan työkuvaan kuuluu myyntiliidien ja liiketoimintamahdollisuuksien lisäksi myös verkkokoulutusten ja klubien moderoiminen. Ennen tavattiin tietenkin livenä lukuisissa tapahtumissa. Nyt kaikki toiminta on siirtynyt Teamsiin.

Nousevia trendejä ovat vitamiinit, ravintoaineet ja urheiluravinteet.

– Pidän erittäin paljon tapahtumiemme ilmapiiristä – se on ystävällinen ja lämmin, jossa on helppo verkostoitua ja tavata uusia ihmisiä. Jäsenyrityksemme jakavat kokemuksiaan Venäjän-kaupasta klubeissa ja saavat ajankohtaisinta tietoa verkkokoulutuksissa. Jäsenyritysten kanssa kävimme ennen pandemiaa paljon erilaisissa suomalaisissa yrityksissä Venäjällä katsomassa tehtaita ja tuotantoa. Nämä yritysvierailut olivat aina suosittuja ja haluttuja. Odotan kovasti päästä näkemään uudestaan jäseniämme ja vierailemaan yrityksissä, haikailee Irina.

Irina auttaa kaikissa Venäjän-kauppaan, elintarviketeollisuuteen ja jäsenyyteen liittyvissä asioissa. Ole rohkeasti yhteydessä Irinaan s-postilla [email protected]

Tutustu jäsenyyteen Tutustu jäsenmaksuihin

 

 

 

Back top top