Skip to Content

Finnish Business 2021: kärkiteemana kestävä kehitys

Lehdistötiedote 30.11.2021 

Tapahtuma kokoaa lähes 150 yritystä Pietariin 2.12.2021 

Vuoden 2021 Finnish Business kerää yhteen 55 suomalaista ja lähes 100 venäläistä yritystä Pietariin 2.12.2021. Tapahtuma järjestetään Crowne Plaza St.Petersburg Airportissa.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari tarjoaa Finnish Business -tapahtumassa yrityksille ja yhteistyökumppaneille korkean tason foorumin ja mahdollisuuden verkostoitua ja solmia uusia yhteistyö- ja asiakassuhteita. 

Tapahtumaan osallistuvien suomalaisten yritysten toimialoja ovat rakentaminen, metsäsektori, teollisuus, digitalisaatio, maatalous, terveysala, jätteidenkäsittely ja yrityspalvelut.  

– Vienti Venäjälle on hyvässä vauhdissa ja suomalaisten yritysten luottamus Venäjän-kaupan kasvuun on syksyn barometrimittauksen mukaan vahva. Pietarissa Suomen maakuva on erittäin positiivinen ja siksi on ilo päästä edistämään suomalaista osaamista ja kestäviä ratkaisuja juuri Pietariin. Olemme panostaneet paljon tapahtuman terveysturvallisuuteen ja meillä on käytössä sekä venäläiset että suomalaiset koronapassit. Teemme kaikkemme, jotta saamme turvattua tärkeät kasvokkain tapaamiset haastavinakin aikoina. Kiitän jo etukäteen suomalaisia yrityksiä aktiivisuudesta sekä Pietarin kaupunkia ja Team Finland -kumppaneitamme arvokkaasta avusta, sanoo Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen. 

Finnish Business -tapahtuman avaavat alivaltiosihteeri Nina Vaskunlahti Suomen ulkoministeriöstä ja Pietarin varakuvernööri Maksim Sokolov. Sen jälkeen kuullaan Suomen elinkeinoministeri Mika Lintilän videotervehdys. Tapahtuman pääpuhujina ovat Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen ja Venäjän lentopallomaajoukkueen ja Zenit St. Petersburgin päävalmentaja Tuomas Sammelvuo. 

Paneelikeskusteluun, jonka teema on Suomalainen liike-elämä Pietarissa, osallistuvat OOO Ponssen toimitusjohtaja Jaakko LaurilaOOO Abloyn toimitusjohtaja Henry Huusko, Suomi-Talon toimitusjohtaja Satu Oksanen ja Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Loppupuheenvuoron käyttää pääkonsuli Sannamaaria Vanamo Suomen Pietarin-pääkonsulaatista.

Tapahtuman moderaattorina toimii Suomalais-Venäläisen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Salonen. Katso koko ohjelma: www.eastcham.fi/fbrussia21/ohjelma.

Ennen varsinaista tapahtumaa järjestämme jätealan yrityksille tapaamisen Nevskiy Operatorin (NEO) kanssa. 

TERVEYSTURVALLISUUS 

Järjestämme tapahtuman terveysturvallisesti ja olemme saaneet sille Pietarin kaupungin viranomaisten luvan. Sen mukaisesti Venäjän kansalaisilta vaaditaan QR-koodi ja ulkomaalaisilta osallistujilta virallinen rokotustodistus. Tulemme lisäksi pyytämään kaikilta osallistujilta negatiivisen PCR-testin, joka on otettu enintään 72 tuntia ennen tapahtuman alkua. 

YHTEISTYÖKUMPPANIT 

Finnish Business -tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Abloy, Ponsse ja YIT. Yhteistyökumppaneita ovat Borenius, Capital Legal Services, EKE, Isku, Finnlines, Job Group, Kiilto, Maryino, Nor-Maali ja Teknos. 

Suomalais-Venäläinen kauppakamari järjestää tapahtuman Team Finland -yhteistyönä Suomen työ- ja elinkeinoministeriön, Suomen ulkoministeriön ja Suomen Pietarin-pääkonsulaatin kanssa. 

FINNISH BUSINESS 

Suomalais-Venäläinen kauppakamari on järjestänyt Finnish Business -tapahtumaa Venäjällä jo vuodesta 2011. Finnish Business koostuu vuosittain korkean tason yritysfoorumista ja B2B–verkostoitumistapahtumasta. Aiempina vuosina tapahtumaan on osallistunut yli 400 liike-elämän päättäjää Suomesta ja Venäjältä. 

Lisätietoja tapahtumasta ja median akkreditoinnit:
Satu Niemelä, viestintä- ja markkinointijohtaja, [email protected], +358 40 3591582 

Back top top