Skip to Content

Kutsu medialle Venäjän-kaupan barometrin tulosten julkistamiseen

Tervetuloa Venäjän-kaupan barometritutkimuksen julkistamistilaisuuteen kuulemaan, miltä Venäjän-kaupan tilanne näyttää tällä hetkellä ja miten yritykset arvioivat sen kehittyvän tulevina kuukausina. Huolestuttavatko yrityksiä edelleen poliittiset riskit ja Venäjän protektionismi?

Aika: Tiistaina 8.5. klo 9-11 (ilmoittautuminen ja kahvi 8.30 alkaen)
Paikka: EK:n kokouskeskus, Eteläranta 10, Helsinki

Venäjän-kaupan kevään 2018 barometrin tulokset julkistaa Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Tuloksia kommentoivat yritysten näkökulmasta:

Mika Koskinen, johtaja, Tuotanto ja logistiikka, Valio Oy

Ville Laine, toimitusjohtaja, Lojer Oy

Mukana myös: Ilkka Salonen, East Office; Timo Vuori, Keskuskauppakamari; Petri Vuorio, Elinkeinoelämän keskusliitto ja Thomas Palmgren, Suomen yrittäjät.

Viime syksyn barometritutkimuksen tulokset kertoivat, että yritysten näkemykset Venäjän talouden kehityksestä olivat jatkuneet positiivisina. Yli puolet (65 %) arvioi Venäjän talouden kasvavan seuraavien kuuden kuukauden aikana. Vuoden 2017 tammi-elokuussa Suomen vienti Venäjälle kasvoi 20 prosenttia ja tuonti peräti 50 prosenttia vuoden takaisesta. Venäjän talouden kasvu oli kääntynyt plussan puolelle. Suurimmaksi ongelmaksi viime syksyn barometritulosten mukaan nousi poliittinen tilanne. Ilmapiiri oli kaiken kaikkiaan varovaisen toiveikas, mutta odottava.

Ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt 2.5. mennessä viestintä- ja markkinointijohtaja Satu Niemelälle: [email protected], puh. +358 40 3591582.

Jos et pääse paikan päälle, kysythän meiltä tilaisuuden etäseuraamismahdollisuudesta.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari selvittää barometritutkimuksessaan puolen vuoden välein Venäjän kaupan ajankohtaisen tilanteen. Peruskysymyksinä barometrissä kartoitetaan Venäjän viennin kehitystä ja odotuksia, Venäjällä tapahtuvan liiketoiminnan kehitystä ja odotuksia, haasteita viennissä ja liiketoiminnassa, odotuksia Venäjän talouden kasvulle sekä Venäjälle tehdyistä ja suunnitelluista investoinneista.

Barometritutkimus toteutetaan Business Team for Russia -yhteistyönä (East Office, Keskuskauppakamari, Elinkeinoelämän keskusliitto, Suomen Yrittäjät ja Suomalais-Venäläinen kauppakamari).

Back top top