Skip to Content

Suomalais-Venäläinen kauppakamari on nyt EastCham Finland

Suomalais-Venäläinen kauppakamari laajensi markkina-aluettaan, päivitti nimensä ja teki muutoksia sääntöihinsä. Päätökset teki kauppakamarin ylimääräinen jäsenkokous 28.9.2022 hallituksen esityksen pohjalta.

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin uusi nimi on EastCham Finland kauppakamariyhdistys. EastCham Finlandin markkina-alueena ovat Keski-Aasia, Etelä-Kaukasia, itäinen Eurooppa mukaan luettuna Venäjä.

Kauppakamarin tärkein tehtävä on tukea suomalaisia yrityksiä näillä markkinoilla. Kauppakamarin nimi päivitettiin uudistusten myötä vastaamaan nykyistä toimintaa.

– Jäsenyritykset ovat pitäneet tärkeänä, että kauppakamarin työ yritysten tukena jatkuu. Kauppakamarin johto ja hallitus ovat tehneet tulevaisuustyötä jo usean kuukauden ajan. Tänään oli päätösten aika uudesta yhteisestä suunnasta yritysten kanssa, kertoo EastCham Finlandin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Yritykset ovat jo tutkineet uusia markkinoita ja haluavat kauppakamarin palveluita työnsä tueksi.

– Kauppakamarilla on valmiit resurssit ja verkostot, jotka on helppo muokata uusien markkinoiden ja suomalaisten yritysten käyttöön. Keski-Aasian, Etelä-Kaukasian ja itäisen Euroopan markkinat tarjoavat paljon mahdollisuuksia ja niillä toimii jo kymmeniä suomalaisia yrityksiä, Rekolainen sanoo.

Kauppakamarin ja suomalaisten yritysten toimintaedellytykset muuttuivat merkittävästi Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa 2022. Kauppakamari on keskittynyt tämän vuoden jakamaan tietoa toimintaympäristön muutoksista ja neuvomaan suomalaisia yrityksiä, jotka ovat joutuneet ongelmiin sota- ja pakotetilanteen takia. Tämän hetken arvion mukaan 70 prosenttia Venäjällä toimivista suomalaisyrityksistä on poistunut tai poistumassa maasta.

– Vuoden 2022 loppuun mennessä Suomen viennin Venäjälle arvioidaan supistuvan 60 – 70 prosenttia. Jatkamme Venäjä-seurantaa, pakoteneuvontaa ja tiedon välitystä Venäjän liiketoimintaympäristöstä, Rekolainen sanoo.

Kauppakamari seuraa uusien markkinoiden kehitystä ja kertoo suomalaisyrityksille avautuvista liiketoimintamahdollisuuksista. Yhteistyössä Team Finland -kumppaneiden kanssa se järjestää yrityksille avoimia tietoiskuja ja mahdollisuuksia tutustua markkinoihin.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Satu Niemelä, viestintä- ja markkinointijohtaja, 040 3591582

EastCham Finland

EastCham Finland on asiantuntijaorganisaatio, joka tarjoaa jäsenpalveluita lähes 600 jäsenyritykselle. Osana Team Finland -verkostoa EastCham tuottaa kansainvälistymispalveluita kaikille suomalaisille yrityksille. EastChamin tavoitteena on tunnistaa talouden signaalit ja tukea liiketoimintaa suomalaisille yrityksille relevanteilla markkinoilla Keski-Aasiassa, Etelä-Kaukasiassa, itäisessä Euroopassa ja Venäjällä.

Lue myös:

Kauppakamari uudistui, mikä muuttuu?

Back top top