Skip to Content
Ulkomaankauppa ja liiketoiminta Patrik Saarto
Avoin 2589
Aspolta väkivahva toinen neljännes - itämarkkinoilla 15,2 prosentin kasvu

Aspolta väkivahva toinen neljännes - itämarkkinoilla 15,2 prosentin kasvu

Aspo odottaa Venäjän, Kazakstanin, Valko-Venäjän ja Ukrainan markkina-alueen kasvun jatkuvan.

Monialayhtiö Aspo Oyj:n toinen vuosineljännes siivitti koko alkuvuoden erinomaiseen tulokseen. Huhti-kesäkuun liikevaihto kasvoi 7,2 prosenttia 132,7 miljoonaan euroon ja liikevoitto 39,2 prosenttia 7,1 miljoonaan euroon, käy ilmi yhtiön tuoreesta puolivuosikatsauksesta.

Aspon itämarkkinoilla, eli Venäjän, Ukrainan ja muiden IVY-maiden markkinasegmentissä huhti-kesäkuu toi liikevaihtoon 15,2 prosentin kasvun 46,2 miljoonaan euroon (40,1 viime vuonna). Tammi-kesäkuun liikevaihto oli viime vuoden tasolla, 78,8 miljoonaa euroa (79,4).

Toimitusjohtaja Aki Ojasen mukaan idän kasvutahti jatkui Aspolle tavanomaisena.

– Aspon liiketoiminnat jatkoivat kasvuaan itämarkkinoilla Aspolle normaalitasoisesti eli noin 15 % vertailuajankohtaan verrattuna, parantaen samanaikaisesti suhteellista kannattavuuttaan markkina-alueella. Venäjä, Kazakstan, Valko-Venäjä ja Ukraina ovat Aspon suurin yksittäinen markkina-alue, jonka kasvun odotamme jatkuvan, Ojanen kommentoi puolivuosikatsauksessa.

Aspo-konserni koostuu neljästä toimialasta. ESL Shipping on kuivia irtolasteja kuljettava varustamo, Leipurin tuottaa ratkaisuja leipomo- ja konditoriatuotteiden, elintarviketeollisuuden sekä kodin ulkopuolisen syömisen markkinoille, Telko on muoviraaka-aineiden ja teollisuuskemikaalien jakelija ja Kauko erikoistunut vaativien olosuhteiden laite- ja ohjelmistoratkaisuihin.

”Venäjä, Kazakstan, Valko-Venäjä ja Ukraina ovat Aspon suurin yksittäinen markkina-alue, jonka kasvun odotamme jatkuvan.”

Telko ja ESL vetivät idässä

Puolivuosikatsauksen mukaan itämarkkinoilla kasvoi sekä Telkon liikevaihto että ESL Shipping -varustamon kuljetukset. Telkon itämarkkinoiden liikevaihto nousi tammi-kesäkuussa 59,1 miljoonasta 59,3 miljoonaan euroon, liikevoitto kasvoi 36 prosenttia vertailukaudesta.

Toisella neljänneksellä jatkettiin supramax-aluksilla venäläisen rautapelletin kuljetuksia Keski-Eurooppaan.

Leipurin odottaa investointeja

Leipurin-liiketoiminnan osalta itämarkkinoiden liikevaihto laski tammi-kesäkuussa 3 prosenttia 15,9 miljoonaan euroon (16,4), mutta kannattavuus parani, koneiden tilauskanta Venäjälle kasvoi positiivisesti ja investointien varovaista kasvua on Venäjällä odotettavissa.

Ulkona syömisen, välipalasyömisen ja kahvileipien kulutuksen raportoidaan lisääntyneen. Pakatun leivän valmistus on Aspon mukaan Venäjällä vähentynyt, sillä leipähävikki on vuodesta 2017 alkaen ollut leipomoiden sijaan vähittäiskaupan vastuulla.

 

 

Back top top