Skip to Content
Energia ja kaivannaiset Patrik Saarto
Avoin 2075
Fortumin Russia-segmentin liikevoitto kasvoi 54 % heinä-syyskuussa

Fortumin Russia-segmentin liikevoitto kasvoi 54 % heinä-syyskuussa

CSA-maksujen ja myynnin kasvu ovat kumonneet heikentyneen ruplan vaikutusta.

Energiayhtiö Fortumin Russia-segmentin liikevoitto kasvoi 54 prosenttia heinä-syyskuussa, käy ilmi Fortumin osavuosikatsauksesta. Segmentin vertailukelpoinen liikevoitto oli kolmannessa kvartaalissa 40 miljoonaa euroa.

Liikevaihto oli segmentissä edellisvuoden tasolla, 200 miljoonaa euroa. Sähkön myynnin liikevaihto kasvoi 192 miljoonaan, lämmön myynnin liikevaihto laski kahdeksaan miljoonaan euroon.

Osavuosikatsauksen mukaan Fortumin sähköntuotanto kasvoi Tšeljabinsk GRES:n 3-yksikön käyttöönoton ja hyvän käytettävyyden myötä. Tulos parani takuuhintaisten CSA-maksujen kasvun, saatavien perinnän tehostumisen ja uusien tuotantoyksiköiden myötä.

Ruplan kurssimuutos ja sähkön myyntikatteen lasku kuitenkin tasoittivat osittain positiivisia vaikutuksia. Ruplan kurssin vaikutus oli heinä-syyskuussa -4 miljoonaa euroa.

Tammi-syyskuu

Tammi-syyskuussa ruplan kurssin heikkeneminen laski Fortumin Venäjä-segmentin liikevaihtoa, joka oli yhteensä 764 miljoonaa euroa. Sähkön myynnin liikevaihto oli 635 miljoonaa ja lämmön myynnin liikevaihto 129 miljoonaa euroa.

Vertailukelpoinen liikevoitto pieneni 14 prosenttia ollen 182 miljoonaa euroa.

Ruplan kurssin vaikutus oli tammi-syyskuussa -22 miljoonaa euroa. Saatujen CSA-maksujen sekä lämmön- ja sähkönmyynnin kasvu kuitenkin kumosi osan negatiivisesta vaikutuksesta.

Fortumin Russia-segmentti koostuu sähkön ja lämmön tuotannosta ja myynnistä Venäjällä. Segmentti sisältää myös Fortumin yli 29 prosentin omistusosuuden osakkuusyhtiö TGC-1:ssä.

Lue myös:

Unilever allekirjoitti aiesopimuksen Fortumin uusiutuvan energian käytöstä Venäjällä

Fortumin ja RUSNANON sijoitusrahasto sopi tuulivoimakapasiteetin rakentamisesta Kalmukiaan

 

 

Back top top