Skip to Content
Matkailu ja palvelut Taneli Dobrowolski
Avoin 1667

LVM: Suomen ja Venäjän väliseen tieliikennesopimukseen tulossa muutoksia

Jatkossa kummankin maan osalta ajoneuvoyhdistelmien enimmäispainot ovat 44 tonnia.

Suomi ja Venäjä neuvottelivat Moskovassa 9.-10. helmikuuta maiden välisen tieliikennesopimuksen muuttamisesta. Valtuuskunnat sopivat, että jatkossa kummankin maan osalta ajoneuvoyhdistelmien enimmäispainot olisivat 44 tonnia, ja sen ylittäviin painoihin tarvitaan erikoislupa. Asiasta tiedotti maanantaina Suomen liikenne- ja viestintäministeriö.

Muutoksen voimaantulo edellyttää vielä kummankin maan hyväksyntää, johon tähtäävät menettelyt käynnistetään pikaisesti. Tavoitteena on muutoksen voimaantulo kesällä 2017.

Taustalla ovat Venäjän lainsäädäntöön tehdyt raskaiden ajoneuvoyhdistelmien enimmäispainoja koskevat muutokset. Nykyisin Suomen puolella venäläisten ajoneuvoyhdistelmien painoraja on 40 tonnia ja vain yhdistetyissä konttikuljetuksissa 44 tonnia. Venäjän puolella painoraja on jo tällä hetkellä 44 tonnia. Ajoneuvotekniset määräykset määräytyvät kummankin maan lainsäädännön mukaan.

Neuvotteluissa keskusteltiin myös ajoneuvoyhdistelmien erikoislupien saamista koskevista menettelyistä ja niiden sujuvoittamisesta Venäjän puolella.

Back top top