Skip to Content
Yhteiskunta ja politiikka Patrik Saarto
Avoin 2253

Medvedev tukee ehdotusta Venäjän sisäisistä veroparatiiseista

Eritysalueilla tuettaisiin pakotteiden alaiseksi joutuneita venäläisyrityksiä.

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev kannattaa esitystä luoda Venäjän maaperälle kaksi ”veroparatiisia” pakotteiden kohteeksi joutuneiden venäläisyritysten tukemiseksi, kertoo Vedomosti.

– Suunnittelemme luovamme aivan pian eritysalueet erityisellä oikeudellisella verotuksellisella asemalla Primorskin aluepiiriin ja Kaliningradin alueelle, Russkin ja Oktjabrskin saarille, Medvedev sanoi puhuessaan Juridisessa foorumissa Pietarissa.

Ehdotuksen mukaan Kaliningradiin Oktjrabrskin saarelle Kaliningradiin ja Russkin saarelle Venäjän Kaukoitään perustettaisiin erityisalueet, joilla venäläisiä pääomia ja ulkomailla toimivia yrityksiä voitaisiin rekisteröidä vain päivässä ja sellaisilla ehdoilla, että ne säilyttäisivät aiemman kansainvälisen oikeudellisen ja verotuksellisen asemansa.

Yritykset eivät maksaisi tällöin ulkomailla tehdystä voitosta veroa Venäjälle, eivätkä Venäjän työ- ja yrityslait koskisi niitä.

Venäjällä pohditaan tällä hetkellä myös pakotteiden alaisiksi joutuneiden venäläisyritysten vientitulojen kotiuttamisvelvollisuuden poistoa. Venäjän keskuspankki on kritisoinut kumpaakin esitystä valuuttakontrollin heikkenemisen vuoksi.

Lue myös:

Venäjällä harkitaan maan sisäisiä veroparatiiseja pakotteiden vaikutuksen lieventämiseksi

Venäjä saattaa poistaa pakotteiden alaiseksi joutuneilta venäläisyrityksiltä vaatimuksen vientitulojen kotiuttamisesta

Back top top