Skip to Content
Ympäristö ja terveys Patrik Saarto
Avoin 3645
Moskovan alue sulkee vanhat kaatopaikat ja ryhtyy lajittelemaan

Moskovan alueen kaatopaikoille on kerätty vuosikymmeniä Moskovan ja Moskovan alueen jätteitä. Kuvituskuva.

Moskovan alue sulkee vanhat kaatopaikat ja ryhtyy lajittelemaan

Moskovan alueen kuvernööri uskoo, että federaation budjetista lohkeaa jopa 20 miljardia ruplaa jätteenkäsittelyn päivittämiseen.

  • Moskovan alueen kuvernööri sanoo, että alueen kaikki vanhat kaatopaikat suljetaan tämän vuoden kuluessa ja korvataan uusilla.
  • Moskovan alue ryhtyy samalla lajittelemaan jätteet.
  • Jäteuudistukseen odotetaan jopa 20 miljardin ruplan rahoitusta federaation budjetista.

Moskovan alueen kuvernööri Andrei Vorobjov sanoo Govorit Moskva -radioaseman haastattelussa, että Moskovan alue korvaa nykyiset kaatopaikkansa uusilla ja ryhtyy lajittelemaan jätteet ensi vuodesta alkaen.

– Viime aikoina olemme sulkeneet 24 kaatopaikkaa 39:stä. Ne avattiin 1900-luvun puolessa välissä ja jotkin niistä, kuten Jadrovo, aiheuttavat asukkaille huolta. Niiden olemassaolo lakkaa tämän vuoden loppuun, vuoteen 2019 mennessä, Vorobjov kertoo kanavalle.

Vedomostin mukaan jäljellä olevilla kaatopaikoilla on jo aloitettu valmistelut niiden sulkemiseksi. Govorit Moskva kertoo, että Jadrovon kaatopaikka suljetaan jo 15. kesäkuuta mennessä. Uudet kaatopaikat tullaan varustamaan nykyaikaisella teknologialla.

– Moskovan alueella ei tule enää olemaan sellaisia kaatopaikkoja, joille jätteet vain kaadetaan ilman lajittelua, Vorobjov lupaa Vedomostin mukaan.

”Moskovan alueella ei tule enää olemaan sellaisia kaatopaikkoja, joille jätteet vain kaadetaan ilman lajittelua.”

Vuosien miljardihanke

Jätteet tullaan lajittelemaan kahteen osaan, jatkotyöstettäviin ja ei-työstettäviin, tai ”kuiviin” ja ”märkiin”, kertoo Tass. Jatkotyöstettäviin kuuluu esimerkiksi lasi, muovi, alumiini ja paperi, ei-työstettäviin biojätteet, kuten ruoka ja kadulta kerätyt lehdet.

Vorobjov ei kuitenkaan usko, että kulttuurin muutos käy nopeasti.

– Jäteongelman kukistamiseen menee kolmesta viiteen vuotta, mutta lajittelukulttuurin muodostamiseen menee paljon pidempi aika, hän arvioi Tassin mukaan.

Jäteuudistuksen rahoittamiseen Vorobjov uskoo Moskovan alueen saavan federaation budjetin ohjelmasta jopa 20 miljardia ruplaa, siteeraa radiohaastattelua Interfax.

Lisää aiheesta:

Välimiesoikeus jäädytti Pietarin uuden jätehuoltosopimuksen
Pietarin jätehuolto uudistuu – isot markkinat, joilla tarvitaan investointeja

Back top top