Skip to Content
Venäjä Mikael Shepelenko
Avoin 160
Muovituotevalmistaja Rani Plast myi tehtaansa Venäjällä

Kuvituskuva: Ümit Yıldırım/Unsplash.

Muovituotevalmistaja Rani Plast myi tehtaansa Venäjällä

Lähtö Venäjältä oli vaikeaa ja kallista, yhtiö sijoitti vuosien aikana Venäjälle kymmeniä miljoonia euroja.

Kruunupyyläinen muovituotevalmistaja Rani Plast on vuoden kestäneen prosessin jälkeen saanut Venäjän tehtaansa kaupaksi. Yritys sai nimellisen korvauksen reilut kymmenen vuotta vanhasta Etelä Venäjän Kalugassa sijainneesta tehtaasta.

Yhtiön toimitusjohtaja Stefan Kaptén kertoo Yle uutisten artikkelissa, että lähtö Venäjältä tuli kalliiksi.

– Prosessi oli pitkä ja siihen liittyi paljon byrokratiaa. Vuosien varrella Venäjälle sijoitettiin kymmeniä miljoonia, mutta reissut siihen maahan on nyt tehty, Kaptén sanoo.

Venäjän sijoitukset ja saatavat on alaskirjattu jo viime vuoden tilinpäätökseen, joten ne eivät toimitusjohtajan mukaan rasita taloutta enää merkittävästi. Kalugassa sijaitsevan tehtaan liikevaihto oli noin 30 miljoonaa euroa vuodessa, mikä on kymmenesosa koko konsernin liikevaihdosta.

Venäjän aloitettua viime vuonna täysimittaisen hyökkäyssotansa Ukrainaan, joutui Rani Plast sulkemaan tehtaansa Länsi-Ukrainan Lutskissa

Tulevaisuudessa yhtiö aikoo satsata Kruunupyyn Teerijärven tehtaaseen ja muihin yksiköihin.

– Teerijärvelle on panostettu yli 30 miljoonaa euroa ja sen kehittäminen jatkuu, sanoo konsernijohtaja Mikael Ahlbäck.

Ahlbäck arvioi jo vuosi sitten, että pankkisektorin kriisi ja SWIFT-järjestelmän alasajo lopulta pysäyttävät tuotannon Venäjällä.

Rani Plast on perheyritys joka valmistaa muovituotteita muun muassa rakennusteollisuuteen sekä jatkojalostukseen elintarviketeollisuuteen. Yhtiön pääkonttorilla työskentelee runsaat 350 henkilöä.

Venäjältä poistuminen vaikeutui jälleen – exit-vaatimukset kiristyivät

 

Keskustelua aiheesta

Back top top