Skip to Content
Rakentaminen ja infra Inga Kairo
Avoin 1456

Pietariin kaavaillaan Skolkovon haaraosastoa vuoteen 2017 mennessä

Pietarilaiset yritykset ovat kiinnostuneita Skolkovon mahdollisuuksista ja palveluista, mutta eivät ole valmiita siirtymään niiden perässä Moskovaan.

Skolkovo – innovaatiokeskuksen haaraosasto saattaa aloittaa toimintansa Moskovan lisäksi pian myös Pietarissa. Asiasta kertoi Izvestialle teollisuuspolitiikka- ja innovaatiokomitean puheenjohtaja Maxim Meyksin.

”Periaatepäätös Skolkovon haaraosaston perustamisesta Pietariin on jo tehty, asia vaatii kuitenkin lainsäädännön muuttamista duuman kautta. Toivomme, että loppuvuonna se onnistuu”, – sanoi Meyksin TASSin kirjeenvaihtajalle.

Pietarin haaraosaston avaamista janoavat monet pietarilaiset yritykset (noin 170 yritystä). He ovat kiinnostuneita Skolkovon mahdollisuuksista ja palveluista, mutta eivät ole valmiita siirtymään niiden perässä Moskovaan.

Sijaintipaikaksi valittiin Lenpoligrafmash nimisen yrityksen toimitilat, jossa sijaitsevat nyt Pietarin teollisuuspuisto ja innovatiivisen infrastruktuurin keskukset.

Sivukonttori avataan Skolkovon varoilla, erikoisvaliokunta antaa pelkästään organisaatiotukea. Siitä, kuinka paljon investointeja tämä projekti tulee vaatimaan, ei ole vielä tietoa.

Back top top