Skip to Content
Metsä ja puunjalostus Patrik Saarto
Avoin 2557
Raute: kysyntä vahvaa teollistuneilla markkina-alueilla, Venäjän osuus liikevaihdosta 30 %

Raute: kysyntä vahvaa teollistuneilla markkina-alueilla, Venäjän osuus liikevaihdosta 30 %

Rauten liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 10 prosenttia.

Puutuotealan teknologia- ja palveluyritys Raute Oyj:n mukaan alan teknologian ja palveluiden kysyntä on erityisen vahvaa teollistuneilla markkina-alueilla, kuten Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Venäjällä, kerrotaan yhtiön puolivuosikatsauksessa.

Tammi-kesäkuussa Rauten liikevaihdosta Euroopan ja Afrikan osuus oli 45 %, Venäjän osuus 30 % ja Pohjois-Amerikan 18 %. Liikevaihto kasvoi kymmenen prosenttia vertailukaudesta 78,9 miljoonaan euroon, josta Venäjän osuus oli 23,5 miljoonaa.

Uusista tilauksista lähes neljännes tuli kuitenkin Aasian-Tyynenmeren alueelta, kun edellisvuoden vastaavana aikana alueen osuus oli vain prosentin. Euroopan osuus uusista tilauksista oli 51 %, Aasia-Tyynenmeren 22 % ja Venäjän 15 %.

Rauten mukaan tulevaisuuden liiketoimintariskit liittyvät maailmantalouden ja rahoitusmarkkinoiden kehitykseen sekä kansainväliseen kauppapolitiikkaan laajentuneeseen kansainvälisen politiikan epävakauteen. Raute arvioi yhtiön liikevaihdon ja -tuloksen pysyvän tänä vuonna viime vuoden tasolla.

Back top top