Skip to Content
Venäjän alueilta Patrik Saarto
Avoin 1591
Sobjanin määräsi Moskovaan viikon palkalliset vapaat koronatilanteen heikentymisen vuoksi

Kuvituskuva.

Sobjanin määräsi Moskovaan viikon palkalliset vapaat koronatilanteen heikentymisen vuoksi

Vapaapäivät tulevat Venäjän kansallispäivän pitkän viikonlopun jatkoksi.

Moskovan pormestari Sergei Sobjanin on määrännyt Moskovaan palkallisen ”ei-työviikon” 15.-19. kesäkuuta. Sobjanin kertoo asiasta blogissaan. Venäjän kansallispäivään liittyvät vapaat 12.-14. kesäkuuta pitenevät näin käytännössä 20. kesäkuuta asti.

Sobjanin suosittelee lisäksi siirtämään etätöihin vähintään 30 prosenttia henkilöstöstä, etupäässä kroonisesti sairaat yli 65-vuotiaat ja vielä rokottamattomat työntekijät. Ei-työviikko ei koske kaupungin toiminnan kannalta kriittisiä toimintoja.

Kahvilat, ravintolat, baarit ja erilaiset vapaa-ajanviettopaikat määrätään sulkemaan ovensa klo 23-06 noutoruokaa lukuun ottamatta.

Tartuntatilanne Venäjällä ja Moskovassa on heikentynyt uudelleen viimeisen viikon aikana. Uudet tartunnat vuorokaudessa ovat kohonneet koko maassa lähes 15 000, kun kuukausi sitten uusia tartuntoja oli alle 9000 vuorokaudessa. Moskovassa tartunnat ovat kasvaneet alle 3000 tartunnasta lähes 8000 tartuntaan vuorokaudessa.

Sobjaninin mukaan Moskovan koronatilanteen heikentymisen taustalla on kesäkauden alku, joka on saanut niin paikalliset kuin turistit liikkeelle.

Lue myös:

Pietari rajoittaa ruoan myyntiä ja yleisömääriä koronatilanteen huononnuttua

Toukokuun lisävapaat lisäsivät kotimaanmatkailun kysyntää Venäjällä

Keskustelua aiheesta

Back top top