Skip to Content
Ulkomaankauppa ja liiketoiminta Taneli Dobrowolski
Avoin 5686
Team Finland -matkalla Jekaterinburgissa mukana 25 suomalaisyritystä

Team Finland -matkalla Jekaterinburgissa mukana 25 suomalaisyritystä

Jekaterinburg on Venäjän neljänneksi suurin kaupunki ja koko Uralin keskus.

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin ja Moskovan suurlähetystön järjestämälle Team Finland -vienninedistämismatkalle osallistuu edustajia 25 suomalaisesta yrityksestä. Keskiviikkona alkaneella ja perjantaina päättyvällä matkalla on mukana myös Suomen Moskovan suurlähettiläs Mikko Hautala.

Jekaterinburg on Venäjän neljänneksi suurin kaupunki, koko Uralin keskus ja alueeltaan koko Venäjän mittakaavassa merkittävä teollisuuskeskittymä. Sverdlovskin alueen sijainti Euroopan ja Aasian risteämäkohdassa hyvien yhteyksien varrella ruokkii alueen voimakasta kasvua ja muun muassa vilkasta rakennustoimintaa.

Ulkomaalaisista rakennusyhtiöistä alueella toimii aktiivisesti myyn muassa YIT, jonka uuden Klassika-asuinrakennuskohteen peruskiven muuraustilaisuuteen suomalaisdelegaation jäsenet osallistuivat keskiviikkona aamupäivällä.

Jekaterinburgia ympäröivällä Sverdlovskin alueella toimii noin 80 suomalaista yritystä joko oman tytäryhtiönsä, edustustonsa tai jakelijaverkoston kautta. Jekaterinburg onkin kolmanneksi merkittävin suomalaisyritysten keskittymä Venäjällä Pietarin ja Moskovan jälkeen.

Venäjän ekologian teemavuonna 2017 myös Sverdlovskissa näkyvänä teemana ovat ekologia ja siihen liittyvä osaaminen.

Matkan aikana järjestetään Suomen työ- ja elinkeinoministeriön ja Sverdlovskin alueen välisen yhteistyöryhmän kokous.

Seuraava Team Finland -vienninedistämismatka järjestetään Kazaniin 13.-16.11.2017. Ennakkotietoa matkasta on julkaistu kotisivuillamme. Kazaniin voit tutustua ennakkoon Venla-lehden artikkelissamme.

Back top top