Skip to Content
Rakentaminen ja infra Patrik Saarto
Avoin 2131
Technopolis: pietarilaistoimistoilla kysyntää IT-, kuljetus- ja tuotantoyrityksissä

Technopolis: pietarilaistoimistoilla kysyntää IT-, kuljetus- ja tuotantoyrityksissä

Pietari kuuluu yhtiön hyvän tuloksen tehneeseen Baltic Rim -segmenttiin.

Toimitiloihin erikoistuneen Technopoliksen liikevaihto laski tammi-kesäkuussa 3,2 prosenttia 87,2 miljoonaan euroon edellisvuodesta, mutta yhtiö on tyytyväinen vuokrausasteen ja liiketoiminnan kasvuun katsauskaudella, käy ilmi Technopoliksen puolivuosikatsauksesta.

Liikevaihtoa laski pääasiassa Jyväskylän liiketoimintojen myynti 2017, mutta laskua tuli myös valuuttakursseista. Ruotsin ja Norjan kruunun heikentymisen lisäksi liikevaihtoa painoi etenkin rupla, jonka kurssilaskun vaikutus liikevaihtoon oli -1,3 miljoonaa euroa.

Kiinteistötuotot laskivat alkuvuonna viidellä prosentilla 73,4 miljoonaan euroon, mutta palvelutuotot kasvoivat 8 prosenttia 13,8 miljoonaan euroon.

Baltic Rim -segmentissä hyvää kasvua

Technopoliksen mukaan Pietarin markkinoilla on kaikkiaan 3,14 miljoonan neliömetrin toimistokanta, josta 29,7 prosenttia on A-luokan toimitilaa liikekeskustassa. A-luokan toimistojen vajaakäyttöaste oli yhtiön mukaan keskimäärin 5,7 prosenttia ja B-luokan toimistojen 7,9 prosenttia kesäkuun lopussa.

– Suurta kysyntää on havaittavissa tietotekniikka-, kuljetus- ja tuotantoyrityksissä, puolivuosikatsauksessa kommentoidaan markkinoita.

Pietari kuuluu Technopoliksen Baltic Rim -segmenttiin yhdessä Tallinnan ja Vilnan kanssa. Segmentin liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 10,6 prosenttia edellisvuodesta 19,7 miljoonaan euroon. Kiinteistötuotoissa oli kasvua 7,5 prosenttia 17,3 miljoonaan euroon ja palvelutuotoissa jopa 39 prosenttia 2,4 miljoonaan euroon.

Kildare Partners ja Technopolis yhdistyvät

Kauppalehden mukaan Kiinteistösijoitusyhtiö Kildare Partners ja Technopolis ovat allekirjoittaneet tiistaina yhdistymissopimuksen.

– Tarjouksentekijä tekee vapaaehtoisen, Technopoliksen hallituksen suositteleman julkisen käteisostotarjouksen kaikista Technopoliksen liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista osakkeista, jotka eivät ole Technopoliksen tai sen tytäryhtiöiden hallussa, Kauppalehti kirjoittaa.

Ostotarjouksen tekijänä on Kildare Nordic Acquisitions.

Back top top