Skip to Content
Laki ja tulli Patrik Saarto
Avoin 2807
Tulli: Venäjän tullilta ratkaisuehdotus itärajan ajoneuvopulmaan

Vaalimaan rajanylityspaikka kesällä 2016.

Tulli: Venäjän tullilta ratkaisuehdotus itärajan ajoneuvopulmaan

Yhtiöt voivat ilmoittaa omistamistaan autoista Suomen tullille 24. syyskuuta asti.

  • Itärajalla nousi pari viikkoa sitten kohu, kun rahoitusyhtiöiden omistamilla autoilla ei enää päässytkään Venäjälle ilman vakuusmaksua.
  • Venäjän tulli esittää ratkaisuksi tietojen keräämistä rahoitusyhtiöistä ja niiden omistamien autojen vapauttamista vakuusmaksuista.
  • Suomen tullin mukaan Venäjälle tuli yllätyksenä, kuinka paljon Suomessa on rahoitusyhtiöiden omistamia ajoneuvoja.

Venäjän tulli on esittänyt ratkaisuehdotuksen ongelmiin, joita Venäjälle matkustavat yksityisautoilijat kohtasivat yllättäen pari viikkoa sitten, Suomen tulli tiedottaa.

Venäjän uuden tullilain mukaan saman omistajan nimiin rekisteröityjä ulkomaisia ajoneuvoja ei saanut enää olla Venäjällä väliaikaisesti kuin yksi kappale kerrallaan ilman tullia. Toisesta ja sitä seuraavista ajoneuvoista on maksettava tullimaksun suuruinen vakuus.

Tullilaista seurasi ongelmia yksityisautoilijoille, sillä se on käytännössä estänyt matkustamisen Venäjälle rahoitusyhtiöiden omistamilla ajoneuvoilla.

Vapautus vakuudesta

Venäjän tulli ehdottaa ratkaisuksi, että mikäli se saa ennakkoon tiedot rahoitusyhtiöistä Suomen tullilta, se voi vapauttaa yhtiöiden omistamat autot vakuudesta.

Rahoitusyhtiöt ja kaikki muutkin yhtiöt, joilla on tarve saada vapautus vakuuksien asettamisesta omistamilleen autoille, voivat antaa kirjallisen suostumuksen Suomen tullille sähköpostitse osoitteeseen yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi viimeistään 24. syyskuuta 2018.

Lopullisen päätöksen asiassa tekee Venäjän tulli. Suomen tulli ilmoittaa, kun ratkaisu selviää.

Omistusrakenne tuli yllätyksenä

Tullin viestintäjohtaja Mika Parkkonen kertoo Helsingin Sanomille lähettäneensä jo kahdellekymmenelle suurimmalle rahoitusyhtiöille kyselyn halukkuudesta asiakkaidensa ajoneuvojen vapauttamisesta vakuudesta.

Parkkosen mukaan Venäjän tullille tuli yllätyksenä, että Suomessa on jopa 400 000 rahoitysyhtiön omistamaa ajoneuvoa.

– Heille oli täysi yllätys, että Suomessa on niin paljon rahoitusyhtiön omistamia autoja, Parkkonen sanoo Helsingin Sanomille.

Aiemin aiheesta:

Venäjän uudesta tullilaista nousi kohu – lain taustalla vaikuttaa olevan muun muassa ”yhden päivän yritykset”

 

 

 

Back top top