Skip to Content
Matkailu ja palvelut Inga Kairo
Avoin 1071
Työviisumilla matkustavien pakollisista karanteeneista luovutaan Venäjällä

Kuvituskuva: Mehrnaz Taghavishavazi/Unsplash

Työviisumilla matkustavien pakollisista karanteeneista luovutaan Venäjällä

Suomalais-Venäläinen kauppakamari on tehnyt koko korona-ajan suomalaisten työntekijöiden maahantuloon ja työskentelyyn liittyvää vaikuttamis- ja edunvalvontatyötä Venäjällä.

Venäjä luopuu kaikkien työviisumilla maahan saapuvien pakollisista karanteeneista. Päätös koskee sekä erikoisasiantuntija (Highly Qualified Specialist) että tavallisia työviisumeita. Maahan saapuminen edellyttää kuitenkin jatkossakin korkeintaan 72 tuntia aikaisemmin otettua negatiivista PCR-testitulosta.

Pakollinen 14 päivän karanteeni koskee jatkossa vain järjestäytyneiden ryhmien puitteissa maahan saapuvia ulkomaalaisia.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari on tehnyt koko korona-ajan suomalaisten työntekijöiden maahantuloon ja työskentelyyn liittyvää vaikuttamis- ja edunvalvontatyötä Venäjällä yhteistyössä muiden Venäjällä toimivien kahdenvälisten kauppakamareiden ja AEB:n kanssa.

– Kansainvälinen yhteistyö on ollut tuloksellista, mistä osoituksena on viimeisin Venäjällä työskentelevien ulkomaalaisten maahantuloa koskeva helpotus. Sidosryhmien välinen yhteistyö tulee jatkumaan, ja pidämme vastaisuudessakin yhteisiä Venäjällä työskentelyyn ja liiketoimintaympäristöön liittyviä edunvalvonta-asioita pöydällä, – kommentoi Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Ulkomaalaiset asennustyöntekijät, jotka saapuvat Venäjälle viisumilla, joutuvat suorittamaan PCR-testin. Jos he saavat negatiivisen PCR-tuloksen ja positiivisen IgG-tuloksen – 14 päivän karanteeniaikaa lyhennetään.

Venäjä päivitti viisumityyppejä – asennustyöt saattavat vaatia jatkossa työviisumin

Keskustelua aiheesta

Back top top