Skip to Content
Metsä ja puunjalostus Patrik Saarto
Avoin 5785

UPM:ltä miljoonatilaus Rautelle - Tšudovon vaneritehdas laajenee

Raute toimittaa UPM:lle laitteet uusiin tuotantolinjoihin.

UPM laajentaa Tšudovon vaneritehdastaan 50 miljoonan euron investoinnilla, yhtiö tiedottaa. Laajennus sisältää muun muassa uudet tuotantolinjat viilun- ja vanerinvalmistukseen sekä uuden 19 megawatin biolämpövoimalan.

UPM on tilannut tuotantolinjoille laitteet Raute Oyj:ltä. 21 miljoonan euron toimitus sisältää viilun sorvaus-, kuivaus-, saumaus- ja paikkauslinjat sekä vanerin ladonta-, puristus- ja pinnoituslinjat, käy ilmi Raute Oyj:n tiedotteesta. Toimitukseen kuuluu myös konenäkö- ja kosteusanalysaattoreita.

Tšudovon tehtaan kapasiteetti 45 000 kuutiometrillä 155 kuutiometriin vuodessa, minkä lisäksi tehtaan tuotevalikoima laajenee. Biolämpövoimalassa tuotetaan jatkossa valtaosa tehtaan tarvitsemasta lämpöenergiasta vanerin valmistuksen sivutuotteista, kuten kuoresta, hakkeesta ja purusta.

Uudet linjat käyntiin 2019

– Tšudovon tehtaan laajentaminen on tärkeä askel strategiamme toteuttamisessa. Tavoitteenamme on vahvistaa entisestään asemaamme tärkeimmissä vanerin loppukäyttökohteissa. Kilpailukykyinen koivuvanerin lisäkapasiteetti parantaa kykyämme vastata keskeisten markkinoidemme kasvavaan kysyntään alan johtavalla laadulla ja luotettavuudella, sanoo UPM Plywoodin johtaja Mika Sillanpää UPM:n tiedotteessa.

Uusien tuotantolinjojen laitteet valmistetaan Rauten Nastolan ja Kajaanin tehtailla. Toimitukset tapahtuvat syksyn 2018 aikana ja tuotanto linjoilla käynnistyy vuoden 2019 aikana.

Tšudovon tehdas on yksi UPM Plywoodin yhdeksästä tehtaasta. Tehtaalla työskentelee noin 600 henkilöä.

Back top top