Skip to Content
Metsä ja puunjalostus Taneli Dobrowolski
Avoin 4149

Valmet toimittaa sellu- ja paperitehtaan haihdutuslaitoksen Venäjälle

Arkangelin sellu- ja paperitehdas on yksi johtavista puukemian tehtaista Euroopassa.

Valmet toimittaa uuden haihdutuslaitoksen, tuotantoprosessissa muodostuvien kaasujen polttolaitoksen ja tarvittavat automaatiojärjestelmät Arkangelin sellu- ja paperitehtaalle Venäjän Novodvinskiin. Toimitus sisältyy tehtaan kartongintuotannon uudistamista koskevan prioriteetti-investointiprojektin toiseen toteutusvaiheeseen.

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2016 viimeisen vuosineljänneksen tilauksiin. Tämän tyyppisen tilauksen arvo on yleensä noin 40 miljoonaa euroa.

Valmetin toimitus sisältää kaksi uutta haihdutuslinjaa sulfaattisellun keitossa ja puolikemiallisen sellun keittoprosesseissa käytettävää lipeää varten, järjestelmän hajukaasujen keräystä, käsittelyä ja polttamista varten sekä uuden prosessiautomaatiojärjestelmän. Uuden laitoksen on määrä käynnistyä vuonna 2019.

Uusi laitos karsii päästöjä

Uudessa haihdutuslaitoksessa voidaan haihduttaa punaista ja mustaa jätelipeää sen perusteella, miten nopeasti niitä muodostuu kartonginvalmistuksessa käytettävien puolikemiallisen sellun ja sulfaattisellun keittolaitosten maksimikapasiteetilla. Tällä tavalla kahdelle kartonkikoneelle saadaan raaka-ainetta, kun koneet on uudistettu.

— Tuotantoprosessissa syntyvien kaasujen polttolaitos poistaa uudessa haihdutuslaitoksessa ja puolikemiallisen sellun keitossa syntyvät päästöt kokonaisuudessaan, toteaa Valmetin myyntipäällikkö Sami Kervinen.

Arkangelin sellu- ja paperitehdas on yksi johtavista puukemian tehtaista Euroopassa. Sen pääomistaja on Pulp Mill Holding GmbH. Yhtiö on yksi suurimmista pakkauskartongin valmistajista ja yksi merkittävimmistä selluntuottajista Venäjällä. Yhtiö on erikoistunut valkaistun sulfaattisellun, kartongin, erilaisten paperilajien ja tehtäväkirjojen tuotantoon.

Viime vuoden lokakuussa Valmet kertoi uusivansa Arkangelin sellu- ja paperitehtaan kartonkikoneen. Tilauksen arvio oli noin 50-60 miljoonaa euroa.

Lisätietoja

Kai Mäenpää, myyntijohtaja, energia ja palvelut, EMEA-alue
Valmet
+358 10 676 2410

Back top top