Skip to Content
Kamarin uutiset Satu Niemelä
Avoin 2736
Venäjän Team Finland -tiimille myönnettiin EK:n erityispalkinto poikkeuksellisesta roolista yritysten tukena

Suurlähettiläs Antti Helanterä, toimitusjohtaja Jaana Rekolainen ja pääkonsuli Sannamaaria Vanamo.

Venäjän Team Finland -tiimille myönnettiin EK:n erityispalkinto poikkeuksellisesta roolista yritysten tukena

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja sen Yrittäjävaltuuskunta ovat myöntäneet vuotuiset tunnustukset Team Finlandin huippuosaajille, jotka ovat auttaneet yrityksiä eri tavoin vientimarkkinoilla.

EK myönsi Venäjän Team Finland -tiimille erityispalkinnon. Perusteluiden mukaan Suomalais-Venäläinen kauppakamari sekä ulkoministeriön Moskovan ja Pietarin edustustot ovat antaneet yrityksille korvaamatonta apua raskaan kriisin keskellä.

Kulunut vuosi on kirkastanut julkisten kansainvälistymispalveluiden merkitystä entisestään, toteavat EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja Tuomas Pere (Pintos Oy) ja kansainvälistymis- ja uudistumisryhmän puheenjohtaja Bengt Westerholm (Beweship Oy) EK:n mediatiedotteessa.

”Suurlähettiläät ja Team Finland -verkoston muut ammattilaiset ovat vastanneet vientiyritysten avuntarpeeseen ensiluokkaisen ammattitaitoisesti ja äärimmilleen venyen. Osaamistanne on tarvittu niin akuuttien shokkien selättämiseen kuin uusien markkinamahdollisuuksien avaamiseen. Tästä haluamme kiittää teistä jokaista!”

”Tuki on jatkossakin korvaamattoman tärkeää: geopolitiikka ja protektionismi luovat lisähaasteita, mutta toisaalta vihreä siirtymä ja digitalisaatio tarjoavat suomalaisyrityksille ainutlaatuisia mahdollisuuksia.”

Elinkeinoelämän erityispalkinto myönnettiin seuraavin perustein:

Venäjän Team Finland -tiimi
palkitaan poikkeuksellisesta roolistaan yritysten tukipilarina helmikuusta 2022 alkaen. Suomen edustustot Venäjällä – suurlähetystö Moskovassa, pääkonsulaatti Pietarissa, toimipisteet Petroskoissa ja Murmanskissa – sekä Suomalais-Venäläinen kauppakamari (SVKK) ovat auttaneet yrityksiä selviämään ennennäkemättömistä haasteista, jotka Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan aiheutti. Nämä organisaatiot onnistuivat hetkessä muuttumaan vientiä edistävistä organisaatioista akuutin kriisin hallitsijoiksi. Yritykset ovat arvostaneet niin realistista ja reaaliaikaista tilannekuvaa kuin korvaamatonta neuvontaa esimerkiksi pakotteisiin ja Venäjältä vetäytymiseen liittyen.

”Tämä palkinto on osoitus yhteistyön ja vahvojen verkostojen voimasta. Nopea reagointi, toiminnan kääntäminen vienninedistämisestä yritysten pakoteneuvontaan, tiedonvälitykseen ja poistumissuunnitelmien sparraamiseen ei olisi voinut tapahtua ilman yhteistä tahtoa ja tekemistä”, sanoi Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen kiitospuheessaan.

Rekolainen kiittää kaikkia kumppaneista tiiviistä yhteistyöstä, erityisesti suurlähettiläs Antti Helanterää, pääkonsuli Sannamaaria Vanamoa ja koko ulkoministeriön tiimiä sekä TEM:iä vahvasta luottamuksesta ja tuesta. Elinkeinoelämän keskusliitto, jonka kanssa kauppakamari on järjestänyt kymmeniä pakoteinfoja, saa myös kiitosta.

”Haluan antaa erityskiitokset suomalaisille yritykset siitä, että ne ovat hakeneet kauttamme tietoa, osallistuneet tilaisuuksiin, kyselleet ja antaneet palautetta. Suuri kiitos myös omalle kauppakamarin tiimilleni uskomattomasta venymisestä ja tekemisen meiningistä”, Rekolainen sanoo.

Lue myös:

Kauppakamari sai kevään kriisiviestinnästä arvosanan 4,5/5

Keskustelua aiheesta

Back top top