Skip to Content
Yhteiskunta ja politiikka Taneli Dobrowolski
Avoin 1376

Venäjän tiedeakatemia aikoo puolustaa geenimanipulointia: ”Ihmiskunnan luonnollista kehitystä”

Geenimanipulointiin on suhtauduttu Venäjällä tähän mennessä varauksella.

Venäjän tiedeakatemian alainen valetieteiden vastainen työryhmä on noussut jälleen venäläismedian otsikoihin kerrottuaan valmistelevansa mietintöä, jossa kumotaan geenimanipulointiin liittyviä paikkansapitämättömiä uskomuksia. Viimeksi työryhmä sai julkisuutta helmikuun alussa julkaistuaan mietintönsä, jossa se julisti homeopatian ”terveydelle haitalliseksi valetieteeksi”.

Geenimanipulointiin on suhtauduttu Venäjällä tähän mennessä varauksella ja maan lainsäätäjät ovat työstäneet sen rajoittamiseen liittyviä lakialoitteita. Esimerkiksi elintarvikkeisiin on ollut suosittua laittaa merkintä siitä, että valmisteraaka-aineita ei ole geenimanipuloitu.

Nyt tiedeakatemia aikoo ryhtyä taistoon mielestään vääriä uskomuksia vastaan.

— Meidän mielestämme geenimanipulointi on luonnollinen osa ihmiskunnan kehityksessä ja siihen liittyvät uskomukset ovat puhtaasti tietämättömyyden tulosta. Ilman geenimanipulointia ihmiskunta olisi jo kauan sitten menehtynyt nälkään, työryhmän puheenjohtaja Jevgeni Aleksandrov kertoi uutistoimisto RT:lle.

Jevgeni Aleksandrov muistutti lisäksi, että esimerkiksi Intian nälänhätä saatiin aikoinaan kuriin nimenomaan geenimanipuloidun ruoantuotannon ansiosta. Aleksandrovin mukaan geenimanipuloinnista luopuminen voisi johtaa noin miljardin ihmisen nälkäkuolemaan.

Venäjän tiedeakatemian mietintö geenimanipuloinnista julkaistaan ensi syksynä.

Back top top