Skip to Content
Yhteiskunta ja politiikka Taneli Dobrowolski
Avoin 4139

Venäjän varapääministeri: Pakotteista voidaan luopua vuoden lopussa

"On tulossa aika, että markkinoille alkaa palata myös ulkomaalaisia tuottajia."

Venäjän varapääministeri Igor Shuvalov arvioi, että lännen Venäjää vastaan asettamista pakotteista saatetaan luopua kuluvan vuoden lopussa. Shuvalov esitti arvionsa puhuessaan Moskovassa järjestetyssä Gaidar-talousfoorumissa.

Varapääministerin mukaan pakotteiden purkaminen edellyttäisi kuitenkin vielä ”Venäjän ja länsimaiden välisten suhteiden lämpenemistä”.

— On tullut aika tiedostaa, että pakotteista ja vastapakotteista tullaan luopumaan. Joka tapauksessa minun ja maatalousministerin tulee työskennellä tästä lähtökohdasta, Shuvalov sanoi.

Igor Shuvalov lisäsi, että kotimaiset maataloustuottajat ovat onnistuneet ottaman osansa kotimaanmarkkinoilla. Varapääministeri vihjasi, että nykyisenkaltaiseen tilanteeseen ei maataloustuottajien kuitenkaan pidä tuudittautua.

— On tulossa aika, että markkinoille alkaa palata myös ulkomaalaisia tuottajia, Shuvalov sanoi.

Venäjän asettamat vastapakotteet ovat nykyisellään voimassa kuluvan vuoden loppuun saakka. Pakotteiden voimassaoloaikaa pidennettiin viimeksi elokuussa. Viime joulukuussa presidentti Putin kertoi, että Venäjä on valmis luopumaan vastapakotteistaan, mikäli länsimaat vuorostaan luopuvat Venäjää vastaan asettamista talouspakotteista.

EU:n Venäjää vastaan asettamia pakotteita jatkettiin viimeksi joulukuussa ja ne ovat nykyisellään voimassa kuluvan vuoden heinäkuun loppuun.

Yhdysvalloissa puolestaan on viime päivinä väläytelty jopa pakotteiden laajentamista.

Back top top