Skip to Content
Ulkomaankauppa ja liiketoiminta Patrik Saarto
Avoin 965
Venäjän-viennin pudotus tammi-kesäkuussa: tavarat viidenneksen, palvelut kolmanneksen

Kuva: chuttersnap/Unsplash

Venäjän-viennin pudotus tammi-kesäkuussa: tavarat viidenneksen, palvelut kolmanneksen

Myös tavaroiden ja palveluiden tuonnin arvo laski.

Tavaravienti Venäjälle väheni tammi-kesäkuussa 20 prosenttia vuodentakaisesta, käy ilmi Suomen Tullin tilastoista. Tavaraviennin arvo oli 1,4 miljardia euroa. Tilastokeskuksen tietojen mukaan palveluiden vienti väheni 30 prosenttia ja oli arvoltaan 454 miljoonaa euroa.

Toisella neljänneksellä tavaravienti Venäjälle väheni 32 prosenttia ja oli arvoltaan 680 miljoonaa euroa. Palveluiden vienti väheni 55 prosenttia ja oli arvoltaan 124 miljoonaa euroa. Viennin arvon laskuun vaikuttaa osaltaan arvokas putkivienti vertailukaudella.

Venäjän-kauppa

Tavaratuonti Venäjältä väheni tammi-kesäkuussa 35 prosenttia vuodentakaisesta ja oli arvoltaan 2,9 miljardia euroa. Tuonnin arvoon vaikutti öljyn hinnan lasku. Palveluiden tuoni väheni 41 prosenttia ja oli arvoltaan 247 miljoonaa euroa.

Toisella neljänneksellä tavaratuonti Venäjältä väheni 51 prosenttia ja oli arvoltaan 1,1 miljardia euroa. Palveluiden tuonti väheni 58 prosenttia ja oli arvoltaan 95 miljoonaa euroa.

Venäjän-kauppa

Öljyn hinta ja teräsputket vaikuttavat

Suurimmista viennin tavararyhmistä koneiden ja laitteiden vienti laski toisella neljänneksellä 37,4 prosenttia ja oli arvoltaan 242,7 miljoonaa euroa. Paperin ja pahvin vienti laski 22 prosenttia ja oli arvoltaan 81,4 miljoonaa euroa.

Raaka-aineiden viennin arvoa nostaa kuparin vienti, joka oli toisella neljänneksellä arvoltaan 51 miljoonaa euroa. Teräksen viennin arvo laski voimakkaasti, sillä vertailukaudelle ajoittuu arvokas putkitoimitus.

Tuonnissa öljyn hinnan lasku näkyy tuonnin arvon laskuna 70 prosentilla vuodentakaisesta. Öljyn tuonnin arvo oli toisella neljänneksellä 397,9 miljoonaa euroa. Kaasun tuonti puolittui 54,3 miljoonaan ja kivihiilen tuonti 19,4 miljoonaan euroon.

Tavaravienti Venäjälle laski kesäkuussa 15,5 prosenttia ja oli arvoltaan 248,1 miljoonaa euroa. Tavaratuonti Venäjältä laski kesäkuussa 51,6 prosenttia ja oli arvoltaan 313,9 miljoonaa euroa.

Ulkomaankauppa

Aiheesta aiemmin:

Suomen ja Venäjän tavarakauppa supistui viidenneksen tammi-toukokuussa

Keskustelua aiheesta

Back top top