Skip to Content
Ympäristö ja terveys Taneli Dobrowolski
Avoin 1954

Venäläinen bioteknologiayhtiö perustaa tuotantolaitoksen Turkuun

BIOCADin liikevaihto oli viime vuonna noin 230 miljoonaa euroa ja sillä on eri puolilla maailmaa noin 1300 työntekijää.

Globaalisti toimiva venäläinen bioteknologiayhtiö BIOCAD laajentaa toimintaansa Suomeen. Venäläisyhtiö perustaa Turkuun valmistuslinjan ja aloittaa yhteistyön Turun yliopiston ja Åbo Akademin tutkimusryhmien kanssa. Kokonaisinvestoinnit seuraavien seitsemän vuoden aikana ylittävät 25 miljoonaa euroa, Turku Science Park Oy kertoo tiedotteessaan.

Vuonna 2001 perustettu BIOCAD on yksi Venäjän merkittävimmistä bioteknologiayhtiöistä. Yhtiön portfolioon kuuluu etenkin syövän ja autoimmuunisairauksien hoitoon tarkoitettuja biologisia ja kemiallisia lääkkeitä ja alkuperäisvalmisteita.

Nopeasti kasvaneen BIOCADin liikevaihto oli viime vuonna noin 230 miljoonaa euroa ja sillä on eri puolilla maailmaa noin 1300 työntekijää, joista yli 450 on tutkijoita. Yhtiö tähtää Suomen ja Turun kautta eurooppalaisille markkinoille.

— Turun seudulla sijaitsee life science -alan huippuosaamista edustavien korkeakoulujen ja yritysten muodostama, alallaan EU:n kärkeä edustava osaamisklusteri. Meille Turkuun sijoittumisessa tärkeää on yhteistyö etenkin syöpäsairauksiin liittyvissä tieteellisissä projekteissa ja tutkimuksissa, sanoo BIOCADin pääjohtaja Dmitri Morozov.

Tähän mennessä BIOCAD on jo kehittänyt useita syöpä- ja autoimmuunisairauksien kuten melanooman, rintasyövän, mahasyövän, munuaissyövän, keuhkosyövän, nivelreuman ja MS-taudin hoitoon soveltuvia lääkkeitä, jotka se nyt tuo myös Euroopan markkinoille.

kaupunginjohtaja Aleksi Randell iloitsee BIOCADin toimintojen sijoittumisesta Suomeen ja Turkuun.

— Turku vahvistaa tämän sopimuksen ja BIOCADin sijoittumisen myötä asemaansa Suomen life science -pääkaupunkina. Puolet lääketeollisuutemme liikevaihdosta tehdään Turussa, samoin omista teollisista työpaikoistamme noin joka viides on life science -sektorilla. Myös Turun tavoite valtakunnallisen lääkekehityskeskuksen perustamiseksi kaupunkiin saa tämän ansiosta lisää selkänojaa, Randell pohtii.

Back top top