Skip to Content
Laki ja tulli Taneli Dobrowolski
Avoin 4398

Venäläisen kuusen ja männyn kiintiölupahakemukset voi nyt lähettää Tullille myös sähköpostilla

Tullissa on otettu käyttöön sähköpostiosoite puutullit(at)tulli.fi, johon yritykset voivat nyt lähettää Venäjän raakapuun kiintiölupahakemukset. Asiasta kertoi Suomen Tulli verkkosivuillaan.

Hakemus allekirjoitetaan ja skannataan, samoin liitteenä oleva vakuutus, jossa tuoja sitoutuu siihen, että tuotu määrä jalostetaan EU:n alueella vuoden sisällä tavaran vapaaseen liikkeeseen luovutuksesta. Hakemuksessa on lisäksi oltava mukana kauppasopimus. Itse kiintiöluvat Tulli toimittaa hakijalle edelleen paperimuodossa.

Kiintiöluvan haltijat voivat lähettää myös raportit todellisesta tuonnista samaan sähköpostiosoitteeseen puutullit(at)tulli.fi. Raportti allekirjoitetaan ja skannataan.

Seuraava raportointiaika on 1. – 15.7.2017. Silloin ilmoitetaan tuodut määrät ajalta 1.4. – 30.6.2017.

Valaehtoinen vakuutus, eli Sworn Declaration, korvaa käyttämättä jääneen kiintiöluvan, jota yritys ei pysty palauttamaan, koska kiintiölupaa vastaan on jo tehty vientilisenssi Venäjällä. Yritys lähettää jatkossakin tämän asiakirjan Tullille paperisena osoitteeseen:

Tulli
Ulkomaankauppa- ja verotusosasto
Tullausyksikkö
PL 512
00101 Helsinki

Jos kiintiölupa on ollut yli kuusi kuukautta käyttämättömänä, yrityksen on ilmoitettava, aikooko se käyttää lupaa tai vaihtoehtoisesti palautettava käyttämätön kiintiölupa takaisin Tullille. Myös tällaisen ilmoituksen voi tehdä sähköpostiosoitteeseen puutullit(at)tulli.fi.

Lisätietoja asiasta

Minna Raitanen
puh. 040 332 2419
minna.raitanen(at)tulli.fi

Back top top