Skip to Content
Talous ja kuluttajat Patrik Saarto
Avoin 1074
Venäläislehdistö: Venäjä sallimassa rinnakkaistuonnin kuluttajatuotteille vaatteista autoihin

Kuvituskuva: Leon/Unsplash.

Venäläislehdistö: Venäjä sallimassa rinnakkaistuonnin kuluttajatuotteille vaatteista autoihin

Listalla on noin kaksisataa tunnettujen brändien tuotetta.

Venäjän kauppa- ja teollisuusministeriö laatii parhaillaan listaa tuotteista, joiden rinnakkaistuonnin Venäjä aikoo sallia. Izvestijan ja Interfaksin tietojen mukaan listalla on noin kaksisataa tuotetta vaatteista elektroniikkaan ja auton osista kokonaisiin autoihin.

Izvestijan mukaan kauppa- ja teollisuusministeriön aidoksi vahvistamalla listalla on tekstiilejä, vaatteita, turkiksia, parfyymejä, elektroniikkaa, autoja ja auton osia. Joidenkin tuoteryhmien, kuten vaatteiden, osalta rinnakkaistuonti sallitaan läpi koko tuoteryhmän. Joissakin tuoteryhmissä, kuten elektroniikassa ja autoissa, rinnakkaistuonti sallitaan tarkemmin rajauksin.

Izvestijan mukaan sallitun rinnakkaistuonnin piiriin tulisivat esimerkiksi Applen puhelimet, kellot ja kuulokkeet, Samsungin, Nokian, Sonyn, Siemensin ja HP:n elektroniikka sekä Huawein ja Lenovon tulostimet ja skannerit. Automerkeistä listalla ovat muun muassa Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bentley, Cadillac, Tesla, Volvo, Škoda, Toyota ja Nissan. Autotarvikkeista ja komponenteista listalla ovat Mahlen, Cumminsin, Wabcon ja Gatesin tuotteet sekä Continentalin, Michelinin, Goodyerin ja Michelinin renkaat. Listalla ovat myös Cumminsin, Deutzin, Kubotan, Hyundain, Nissanin, Volkswagenin, Toyotan, Volvon ja Scanian moottorit sekä Caterpillarin, Siemensin ja muiden teollisuuskoneet.

Interfaxin mukaan listalla ovat elektroniikan ja kodinkoneiden osalta myös Asus, Panasonic ja Intel sekä ajoneuvojen osalta Dodge, Hummer, GMC, Freightliner, Peterbilt, Kenworth ja Mack. Interfaxille ministeriö ei vahvistanut listan aitoutta.

Venäjän pääministeri Mihail Mišustin allekirjoitti maaliskuun lopussa dokumentin, jolla Venäjän hallitus sallii rinnakkaistuonnin erikseen määrätyn listan mukaisia tuotteita koskien. Edellä mainittu kauppa- ja teollisuusministeriön työstämä lista on lehtitietojen mukaan tällä hetkellä oikeisministeriön rekisteröitävänä. Rinnakkaistuonnin sallimisella Venäjä pyrkii turvaamaan tuotteiden saatavuuden markkinoilla kansainvälisten yritysten poistuessa Venäjältä.

Lue myös:

Venäjän keskuspankilta synkkä arvio maan lähitulevaisuudesta – edessä häämöttää teknologinen taantuminen

Sodalla on Venäjään monia samoja talousvaikutuksia kuin koronalla – isku talouteen on kovempi

IMF: Venäjän sota Ukrainassa voimistaa koronaelpymisen lieveilmiöitä ja hidastaa globaalia talouskasvua

Keskustelua aiheesta

Back top top