Skip to Content
Rakentaminen ja infra Patrik Saarto
Avoin 1816
YIT luopuu asuntorakentamisesta Moskovassa - keskittyy muun muassa Pietariin ja Kazaniin

YIT luopuu asuntorakentamisesta Moskovassa - keskittyy muun muassa Pietariin ja Kazaniin

YIT pienentää Venäjälle sitoutunutta pääomaa strategiansa mukaisesti.

YIT luopuu asuntorakentamisesta Moskovassa, Moskovan alueella ja Donin Rostovissa ensi vuoden loppuun mennessä, käy ilmi yhtiön tiedotteesta. Meneillään olevat kohteet rakennetaan loppuun ja luovutetaan asiakkaille normaalisti.

YIT luopuu myös päällystysliiketoiminnasta Venäjällä toiminnan alasajolla tai myynnillä tämän vuoden aikana. Donin Rostovista myydään yhtiön omistuksessa olevat rakentamattomat tontit.

Toimilla tähdätään Venäjän liiketoiminnan kannattavuuden parantamiseen ja pääomien vähentämiseen Venäjällä noin sadalla miljoonalla eurolla. YIT ilmoitti tavoitteesta syksyllä 2018.

Asuntorakentaminen Moskovassa on ollut yhtiön mukaan erittäin pääomaintensiivistä ja toimintaympäristö haastava.

Pitkät perinteet

YIT jatkaa ja kehittää edelleen asuntorakentamista Pietarissa, Kazanissa, Jekaterinburgissa ja Tjumenissa, joissa liiketoiminta on ollut kannattavaa läpi Venäjän taantuman.

Myös kiinteistöjen huoltoliiketoiminnan ja asumisen aikaisten palvelujen kehittämistä Venäjällä jatketaan.

– YIT:llä on pitkät perinteet asuntorakentajana Venäjällä. Haluamme jatkossakin rakentaa laadukkaita koteja Venäjällä valituilla alueilla. Rakenteen yksinkertaistaminen ja yhtiölle haastavista liiketoiminnoista luopuminen tehostaa koko segmentin suorituskykyä, vapauttaa liiketoimintaan sitoutunutta pääomaa ja parantaa kannattavuutta selvästi, toteaa Asuminen Venäjä -segmentin johtaja Teemu Helppolainen tiedotteessa.

Lue myös:

YIT panostaa tietomallien käyttöön – Venäjällä merkitys korostuu, kun hankkeet ovat suuria

 

Back top top