Skip to Content
Ulkomaankauppa ja liiketoiminta Taneli Dobrowolski
Avoin 5763

Tietopaketti Venäjän ympäristövuodesta

Tälle sivulle kerätään perustietoa Venäjän ympäristövuodesta sekä aiheeseen liittyviä artikkeleita, uutisia, blogikirjoituksia ja muuta sisältöä.

Artikkeli: Venäjän ympäristövuosi 2017 – sanoista tekoihin?

Ympäristövuodelle on annettu painoarvoa ja sille on ladattu odotuksia. Poliittista tahtoa asioiden korjaamiseen näyttäisi olevan nyt aiempaa enemmän, mutta vielä on aikaista sanoa, miten suuret puheet ja paperille kirjatut suunnitelmat konkretisoituvat. (julkinen)

Artikkeli: Venäjän jäteinfrastruktuuri kuntoon suomalaista alan osaamista hyödyntämällä

Nykyisin vain noin neljä prosenttia Venäjällä syntyvästä yhdyskuntajätteestä kierrätetään, ja yli 90 prosenttia sijoitetaan kaatopaikalle. Venäjällä onkin ajankohtaista ratkaista, miten nykyisin kaatopaikalle ohjautuvat jätteet käsitellään jatkossa – päätyvätkö ne kierrätyslaitokseen, polttokattilaan, kaatopaikalle vai hallitsemattomasti luontoon. (julkinen)

Artikkeli: Jokainen roska on arvokas – Lassila ja Tikanoja kannustaa ympäristöajatteluun Venäjällä

Suomi ja monet muut länsimaat ovat siirtymässä kulutusyhteiskunnasta kiertotalouteen: Jätekatokset ovat muuttumassa kierrätysraaka-ainekaivoksiksi ja roskakuskitkaan eivät ole enää roskakuskeja, vaan raaka-aineiden kerääjiä. Sama kehitys on vääjäämättä edessä myös Venäjällä, jossa tällä polulla tosin otetaan vasta ensiaskelia. Itänaapurissa jo yli kymmenen vuotta toiminut L&T on tässä kehityksessä vahvasti mukana. (julkinen)

Artikkeli: Uutta virtaa uusiutuvasta energiasta

Venäjän käyttämästä sähköenergiasta noin kaksi kolmasosaa tuotetaan fossiilisilla energialähteillä ja vajaa kolmannes vesi- ja ydinvoimalla. Vaihtoehtoisten energianlähteiden on ollut vain alle kaksi prosenttia. Venäjän vaihtoehtoisten ja uusiutuvien energianlähteiden potentiaali on kuitenkin valtava ja teoriassa sillä voitaisiin tyydyttää vaikka koko maan energiantarve. (julkinen)

Katsaus: Venäjän ympäristövuosi 2017

Tiivis presentaatio Venäjän ympäristövuodesta 2017, sen hankkeista, tapahtumista ja rahoituksesta. PDF-tiedosto. (julkinen)

Venla-lehden 1/2017 teemana Venäjän ympäristövuosi

SVKK:n jäsenlehden Venlan vuoden 2017 ensimmäisen numeron teema on Venäjän ympäristövuosi. Lehden PDF-versio on jäsentemme luettavissa täällä. (jäsenille)

Raportti: Pietarin jätehuollon muutokset

The Natural Step -yrityksen valmistelema raportti Pietarin jätehuollon muutoksista. Yhteenveto on valmisteltu helmikuussa ja se on englanninkielinen. (jäsenille)

Hankerahoitus: Nordic-Russian environment and climate programme calls for project proposals

NEFCO:n koordinoimaan ympäristöhankkeiden rahoituskierrokselle haetaan hanke-ehdotuksia. Rahoitusta on tarjolla muun muassa verkostoitumis-, tiedonvälitys- ja investointihankkeille. (julkinen)

Blogikirjoitus: Kiertotalouden (käyttämättömät) mahdollisuudet Venäjällä

The Natural Step -yrityksen Junior Advisor Julia Bushuevan kirjoitus kiertotalouden mahdollisuuksista Venäjällä. (julkinen)

Mahdollisuudet ja liidit

Uutisia aiheesta SVKK:n sivuilla

Back top top