Skip to Content
Jäsenyritykset

Ensimmäinen Prisma Mini-market menestyy Vladimirskilla – ”Luvut puhuvat puolestaan”

On kulunut reilu vuosi siitä, kun Prisma lähti valloittamaan Pietarin keskustaa uudella Mini-market-konseptilla. Mitä Vladimirski Prospektin myymälälle kuuluu nyt ja mitä tapahtuu seuraavaksi?

Teksti: Patrik Saarto Kuvat: Jyri Hoffren

Koko artikkelin lukeminen edellyttää kirjautumista jäsentunnuksilla.

Kellari lähellä Dostojevskajan metroasemaa. Ei, tästä paikasta ei kerro Fjodor Dostojevskin vuonna 1864 kirjoittama novelli Kirjoituksia kellarista, vaan täällä, osoitteessa Vladimirski Prospekt 23a, sijaitsee 500 neliömetrin kokoinen Prisma Mini-market, ensimmäinen laatuaan.

Joka kuukausi vilkkaalla asemanseudulla sukkuloivat uudet asiakkaat löytävät kellariin ostoksille. Konsepti on toiminut odotetusti ja näkymät ovat hyvät, kertoo OOO Prisman toimitusjohtaja Jarmo Paavilainen Suomalais-Venäläiselle kauppakamarille.

– Luvut puhuvat puolestaan, myynti on avaamisesta lähtien noussut joka kuukausi ja nousee edelleen, Paavilainen sanoo.

Kellarimyymälän löytäminen kestää aikansa, joten vielä on vaikea sanoa, mille tasolle myynti lopulta asettuu. Prisman supermarketeista ostetaan tavallisesti kerralla koko perheen edestä, mutta täältä haetaan täydennystä pienillä keskiostoksilla. Keskikaupungin sykkeessä asiakasvirta tekee tehtävänsä.

– Vaikka se on meidän pienin myymälä pinta-alaltaan, niin se ei ole suinkaan pienin asiakasmäärältään. Siinä on metroasema ja valtava määrä ihmisiä, Paavilainen kuvailee.

Prisma Mini-market on yhtä Prisma kuin muutkin, vain palvelutiskiä ei ole. Kilpailijoista erotutaan laadulla, palvelulla ja valikoimalla, joka kattaa perheen perustarpeet ja tarjoaa runsaasti myös S-ryhmän omia tuotteita.

– Tietysti, jos ajatellaan paikallisia markkinoita kaupungissa, niin meidän Prisman kaltaista konseptia ei ole joka alueella. Silloin se otetaan hyvin vastaan, kuten on Vladimirskillakin käynyt, Paavilainen sanoo.

Prisma Mini-market kesällä 2018.

Aiemmin aiheesta:

Prisma saapuu Pietarin keskustaan – ensimmäinen Prisma Minimarket aukeaa keväällä

Back top top