Skip to Content

Jäsenpalveluna Klubit – kontakteja ja vertaistukea

Järjestämme jäsenillemme verkostoitumistilaisuuksia ajankohtaisista Venäjän-kaupan teemoista. Jäsenten klubeihin on mahdollisuus osallistua Suomessa ja Venäjällä paikan päällä tai etänä. Mitä hyötyä ja etua jäsenillemme on erilaisista klubitapahtumista?

Oikeiden verkostojen tuntemus ja niissä toimiminen on Venäjän-kaupassa erittäin tärkeää. Jäsenemme ovat vuosien mittaan aktiivisesti osallistuneet klubeihimme ja saaneet uusia kontakteja ja hyviä neuvoja tulevia liiketoimiaan varten. Paikan päällä livenä järjestettävissä tilaisuuksissa jäsenet verkostoituvat ennen tilaisuuden alkua kahvitarjoilujen äärellä, ja jäävät monesti vielä vaihtamaan kuulumisia tilaisuuden lopuksi. Poikkeusaikana klubitoiminta on pyörinyt aktiivisesti verkossa ja paljon uusia klubilaisia Suomesta ja Venäjältä on saatu mukaan linjoille.

– Jäsenverkostosta ja klubitapaamisista tarttuu mukaan uusia näkökulmia ja tuttavuuksia. Siellä pääsee osallistumaan myös kiinnostaviin keskusteluihin. Tarjolla on aina monipuolinen kattaus laadukkaasti järjestettyjä tilaisuuksia ajankohtaisine teemoineen ja hyvine puhujineen, kertoo maahanmuuttolainsäädännön asiantuntija Evgenia Alborova OOO UnicomLegalista.

Klubeissa pääsee osallistumaan kiinnostaviin keskusteluihin.

Vuosittaisissa korkean tason tapahtumissamme esiintyy useita puhujia ja panelisteja. Esittelemme tapaamisissa tuoreet Venäjän-kaupan barometritutkimuksen tulokset aina kaksi kertaa vuodessa. Barometritilaisuudet kiinnostavat erityisesti VR Transpointin johtajaa Petr Vinogradovia.

– Käyn säännöllisesti jäsentilaisuuksissa. Kiinnostavimpia kannaltamme ovat Venäjän-kaupan barometritilaisuudet ja logistiikkaklubit. Oman toimintamme, eli kansainvälisen kuljetustoiminnan ja tullauksen kannalta, relevantit kamarin järjestämät yritysvierailut ovat hyödyllisiä. Klubeista saa hyödyllistä tietoa ja uusia kontakteja. Toivoisin, että jo pian pääsisimme tapaamaan toisiamme myös livenä!

Jäsenille järjestetyt yritysvierailut ovat hyödyllisiä.

Keskinäinen verkostoituminen ja tiedon jakaminen koetaan erittäin hyödylliseksi myös Venäjällä toimivissa suomalaisten yritysten tytäryhtiöissä. OOO M-Brainin pääjohtajalle Jekaterina Levochkajalle jäsenverkostoon kuuluminen ja klubeihin osallistuminen on muodostunut luonnolliseksi asiaksi.

– Kamarin jäsenyhteisö on meille luonnollinen toimintaympäristö. Koemme, että siellä meitä ymmärretään ja siellä pääsemme samanhenkisten ihmisten pariin. Pandemian aikana jäsenten kokoontumiset verkossa ovat toimineet meille oivana uuden tiedon, neuvojen ja erilaisten vinkkien lähteenä. Saamme kattavan kokonaiskuvan siitä, mitä kaupan alalla kulloinkin tapahtuu. Olemme päässeet myös puhumaan jäsentilaisuuksissa ja kertomaan omista kokemuksistamme muille jäsenille, kertoo Levochkaja.

Kamarin jäsenyhteisö on meille luonnollinen toimintaympäristö. Koemme, että siellä meitä ymmärretään ja siellä pääsemme samanhenkisten ihmisten pariin.

– Tärkeitä kontaktejakin on solmittu. Erityisesti juuri vaikeina aikoina tuki ja solidaarisuus nousevat arvoon arvaamattomaan ja osallistuminen kauppakamarin jäsenverkoston toimintaan onkin juuri se oikea tapa löytää ratkaisuja erilaisiin kaupan haasteisiin, kiteyttää Levochkaja.

Samoilla linjoilla Levochkajan kanssa on OOO Polar Solutions yhtiön kaupallinen johtaja Anna Dashicheva, jolle jäsenyydessä tärkeää on yhteisöllisyys.

Tunnen olevani osa tätä ystävällistä yhteisöä. On aina mukava kokoontua yhteisiin klubitapaamisiin.

– Viiden vuoden kokemuksen jälkeen voin sanoa, että tunnen olevani osa tätä ystävällistä yhteisöä. On aina mukava kokoontua yhteisiin klubitapaamisiin. Olen myös saanut mahdollisuuden esiintyä klubitapaamisissa Pietarissa ja Helsingissä. Jäsenyydellä on ollut myönteinen vaikutus sekä liiketoimintamme kehitykseen, että omaan henkilökohtaiseen kasvuuni. Tästä olen erittäin kiitollinen kamarin asiantuntijoille ja muille verkoston jäsenille, sanoo Dashicheva.


UNICOMLEGAL Russia
 on yhtiö- ja kauppaoikeuteen erikoistunut lakitoimisto.

M-Brain on johtava media- ja markkinatietopalveluiden tuottaja.

Polar Logistics tarjoaa kansainvälisiä tavarankuljetuksia maa-, meri-, rautatie- ja lentorahtipalveluina.

VR transpoint tarjoaa rautatielogistiikan sekä kotimaan ja kansainvälisen maantielogistiikan palveluita.

 


Eikö yrityksesi ole vielä jäsen?

Liittyessäsi verkostoomme helmi-maaliskuussa, maksat 2021 vuoden jäsenmaksusta vain 75%.

 

Back top top