Skip to Content
Uzbekistan Patrik Saarto
Avoin 607
Metso Outotec suunnittelee kuparisulaton Uzbekistaniin

Kuva: Metso.

Metso Outotec suunnittelee kuparisulaton Uzbekistaniin

Metso Outotec sopi laitetoimituksesta samalle asiakkaalle myös kesäkuussa.

Metso Outotec on sopinut JSC Almalyk and Metallurgical Complex, Almalyk MMC:n kanssa Uzbekistaniin rakennettavan uuden kuparisulaton perussuunnittelusta, Metso Outotec tiedottaa.

15 miljoonan euron sopimuksen mukainen perussuunnittelu kattaa teknologiat liekkisulatukseen, rikkihapon tuotantoon sekä kuonarikastamoon ja elektrolyyttiseen talteenottoon.

– Yhteistyö Almalyk MMC:n kanssa on jatkunut vuosia niin mineraalienkäsittelyssä kuin metallinjalostusratkaisuissa. Toimitamme kokonaisvaltaisen perussuunnittelun heidän suunnitteilla olevaan uuteen metallurgiseen laitoskokonaisuuteensa. Odotamme tiivistä yhteistyötä ja kumppanuuden syventämistä myös jatkossa, Metso Outotecin Metallit-liiketoiminnan myyntijohtaja Gustav Kildén sanoo tiedotteessa.

Metso Outotec sopi kesäkuussa toimittavansa Almalyk MMC:lle prosessiteknologian kupari-kulta-molybdeenirikastamolle Almalykiin, Taškentin alueelle. Yli 100 miljoonan euron arvoiseen tilaukseen sisältyy perussuunnittelu, keskeiset prosessilaitteet, käyttöönotto- ja asiantuntijapalveluita sekä varaosia.

Uzbekistanin tilastoviranomaisen mukaan metalliteollisuuden osuus Uzbekistanin jalostusteollisuudesta on kasvanut kymmenessä vuodessa reilusta kymmenestä prosentista neljännekseen. Vuonna 2021 osuus oli 25,6 prosenttia. Tammi-syyskuussa 2021 metallurgia ja metallien jalostus, autojen ja koneiden valmistus pois lukien, tuotti 40,3 prosenttia jalostusteollisuuden arvonlisästä.

Lue myös:

Tarja Teittinen vieraili suomalaisyritysten kanssa Kazakstanissa ja Uzbekistanissa

Uzbekistan vauhdittaa WTO-jäsenyysprosessiaan

Back top top