Skip to Content
Azerbaidžan Patrik Saarto
Avoin 503
Suomen vienti Azerbaidžaniin kasvoi kolmanneksen tammi-kesäkuussa

Azerbaidžanin pääkaupunki Baku tunnetaan vuonna 2012 valmistuneista veistoksellisista lasitorneistaan. Kuvituskuva: Gerhard Reus/Unsplash.

Suomen vienti Azerbaidžaniin kasvoi kolmanneksen tammi-kesäkuussa

Puhelinlaitteiden viennin kasvu taittui toisella neljänneksellä.

Tavaravienti Suomesta Azerbaidžaniin kasvoi tammi-kesäkuussa 32,3 prosenttia vuodentakaisesta, käy ilmi Suomen tullin tilastoista. Tavaraviennin arvo oli 9,9 miljoonaa euroa.

Tavaratuonnin arvo Azerbaidžanista kasvoi 60,6 prosenttia ja oli 1,0 miljoonaa euroa.

Teksti jatkuu kuvaajan jälkeen.

Viennistä 4,3 miljoonaa oli koneita, laitteita ja kuljetusvälineitä, joiden viennin arvo kasvoi 166,0 prosenttia. Koneviennistä 2,0 miljoonaa oli puhelinlaitteita, 0,7 miljoonaa sähkölaitteita, kuten lääkintä- ja röntgenlaitteita sekä muuntajia, 0,5 miljoonaa teollisuuden yleiskoneita, kuten nosto- ja lastauslaitteita, 0,4 miljoonaa moottoriajoneuvoja ja niiden sekä vajaa 0,4 miljoonaa eri alojen erikoiskoneita, kuten maatalouskoneita ja maansiirtokoneita.

Puhelinlaitteiden viennin arvo ja volyymi Suomesta Azerbaidžaniin ovat kasvaneet vuoden 2022 toiselta neljännekseltä alkaen. Suomen Tullin SITC-tilastoissa tarkka tavararyhmä on nimeltään ”7641 Puhelimet, myös soluverkoissa tai muissa langattomissa verkoissa käytettävät; muut äänen, kuvan tai muiden tietojen lähettämiseen tai vastaanottamiseen käytettävät laitteet, myös laitteet langallisissa tai langattomissa verkoissa”.

Tammi-kesäkuussa kyseisen tavararyhmän viennin arvo kasvoi 184,5 prosenttia, mutta kasvu painottui ensimmäiseen neljännekseen. Tammi-maaliskuussa puhelinlaitteita vietiin 1,6 miljoonalla eurolla, mutta huhti-kesäkuussa 0,4 miljoonalla eurolla. Se on vuosineljännesten tasolla vähemmän kuin kertaakaan vuoden 2022 toisen neljänneksen jälkeen.

Teksti jatkuu kuvaajan jälkeen.

Elintarvikkeiden vienti väheni 30,7 prosenttia ja oli arvoltaan 2,6 miljoonaa euroa. Elintarvikeviennistä 2,2 miljoonaa oli maitotaloustuotteita, kuten rasvoja ja juustoa. Maitotaloustuotteiden viennin arvo väheni 36,7 prosenttia ja volyymi 50,0 prosenttia.

Kemiallisten aineiden vienti kasvoi 20,1 prosenttia ja oli arvoltaan 1,4 miljoonaa euroa. Siitä 0,6 miljoonaa oli lääkkevalmisteita, 0,4 miljoonaa väri- ja parkitusaineita ja 0,2 miljoonaa valmistamattomia muoveja.

Noin miljoonan euron arvoisesta tavaratuonnista Azerbaidžanista vajaa 0,9 miljoonaa oli asyklisisiä, yksiarvoisista alkoholeja, joita tuotiin Suomeen vain maaliskuussa.

Tulossa 20. syyskuuta:

Meeting with Azerbaijan business delegation

Aiheesta aiemmin:

Laitevienti Azerbaidžaniin kasvoi tammi-toukokuussa, elintarvikevienti väheni

Back top top