Skip to Content

Strategiamme

Rakennamme liiketoiminnan mahdollisuuksia Suomen ja Venäjän välille. Tarjoamme yrityksille parhaan tavan hyödyntää Venäjän-kaupan mahdollisuudet. Meidän tehtävämme on auttaa asiakastamme menestymään. Toimimme kaikkien kanssa avoimesti ja kunnioittaen. Luotamme toisiimme ja kehitymme yhdessä.

Siinä on kiteytettynä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin uusi strategia, missio, visio ja arvot. Strategiamme ja toimintamme ydin löytyvät myös alla olevasta kuvasta.

Strategiatyö – hieno yhteinen matka – kiitos jokaiselle!

Aloitimme uuden strategian työstämisen syyskuussa 2018 yhdessä henkilöstömme kanssa. Meidän neljän toimiston väki Suomesta ja Venäjältä kokoontui tiimipäiville nostattamaan yhteishenkeä ja terävöittämään suuntaa tulevaisuuden tekemiselle.

Syksyn 2018 maine- ja bränditutkimuksessa kysyimme jäsenyrityksiltä ja sidosryhmiltä mielikuvia meistä ja toiminnastamme. Tutkimuksen mukaan olemme luotettava, asiantunteva ja palveleva. Reilusti yli puolet vastaajista arvioi, että toimintamme on parantunut viimeisen kahden vuoden aikana. Otimme tutkimustulokset osaksi strategiatyötämme.

Valitsimme yhteistyökumppaniksemme strategiatyöhön Ground Communicationsin ja saimme heidän kauttaan työhön mukaan myös konsultin Rambollilta. Järjestimme strategiatyöpajoja laajennetulle johtoryhmälle, viestintä- ja markkinointitiimille sekä hallitukselle.

Teimme SWOT-analyysin toimintaympäristöstämme. Hallituksemme puheenjohtaja Esko Aho ja toimitusjohtaja Jaana Rekolainen haastateltiin erikseen. Näiden lisäksi olemme työstäneet strategiaa, siitä johdettua viestintästrategiaa ja brändiä lukuisissa työpalavereissa. Lopuksi hioimme kaiken vielä kertaalleen henkilöstön kanssa.

– Prosessi on ollut huikean hieno. Ehdottomasti parasta on ollut yhdessä tekeminen. Henkilöstö, hallitus, jäsenet, asiakkaat ja sidosryhmät – kaikilla on ollut oma roolinsa ja panoksensa. Työpajojen, kyselytutkimusten, haastatteluiden ja avoimen keskustelun kautta strategia on hioutunut kuin timantti, Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen iloitsee.

Emme keksineet pyörää uudelleen, mutta strategiset tavoitteet ja toiminnan painopisteet on nyt kirkastettu.
– Ne auttavat meitä tunnistamaan kehityskohteet ja suuntaamaan resurssit oikealla tavalla käytännön työssä. Missio, visio ja arvot on kirjattu siten, että jokainen meistä tunnistaa ne omikseen. Toivon, että ne puhuttelevat myös jäsenyrityksiämme.

”Suomalais-Venäläinen kauppakamari on ehdottomasti paras tapa hyödyntää Venäjän-kaupan mahdollisuudet.” Esko Aho, hallituksen puheenjohtaja

– Usean kuukauden työ ja strategia ovat nyt valmiina. Henkilöstömme on ottanut yhdessä tehdyn strategian omakseen, ja sen toteuttaminen on alkanut. Strategiatyön ohessa laadimme myös uuden viestintästrategian ja visuaalinen ilmeemme kirkastui. Uusi ilme on raikas, rento ja meidän näköisemme. Paljon on tehty töitä, mutta nyt varsinainen työ vasta alkaakin, kun olemme siirtyneet toteutukseen, kertoo Suomalais-Venäläisen kauppakamarin viestintä- ja markkinointijohtaja Satu Niemelä.

Miten uusi strategia näkyy toiminnassamme?

Jaana Rekolaisen mukaan yksi tärkeimmistä toimenpiteistä on jäsenyyden vahvistaminen.
– Olemme ainutlaatuinen suomalaisvenäläinen yritysten yhteisö – mahdollisuuksien ja monipuolisen osaamisen verkosto. Jäsenyyden vahvistaminen tarkoittaa enemmän lisäarvoa jäsenille. Lähdemme tähän työhön avoimin mielin kuunnellen herkällä korvalla jäseniämme.

Laadimme palvelustrategian, joka huomioi erilaiset asiakastarpeet. Haluamme varmistaa, että tarjoamme parhaan tavan hyödyntää Venäjän-kaupan mahdollisuudet. Strategiauudistuksessa ja sen mukanaan tuomissa toimenpiteissä on enemmänkin kyse toiminnan selkeyttämisestä ja fokusoinnista kuin muutoksesta.

– Tuomme lisää vaikuttavuutta ja hyötyä asiakkaille. Käytämme Venäjän-kaupan asiantuntijan ääntämme rohkeammin. Olemme entistäkin helpommin lähestyttävä ja moderni toimija, Rekolainen lupaa.

Tule mukaan ainutlaatuiseen mahdollisuuksien verkostoomme!

Olemme johtava Venäjän-kaupan asiantuntijaorganisaatio, joka yhdistää suomalaisen osaamisen ja mahdollisuuksien Venäjän. Meillä työskentelee yli 20 Venäjän-kaupan asiantuntijaa, jotka palvelevat 700 suomalaista ja venäläistä jäsenyritystä sekä kaikkia Venäjän-kaupasta kiinnostuneita.

Rakennamme liiketoiminnan mahdollisuuksia Suomen ja Venäjän välille tarjoamalla yrityksille parhaan tavan hyödyntää Venäjän-kaupan mahdollisuudet. Meidän tärkein tehtävämme on auttaa asiakastamme menestymään. Meiltä saat aina ajantasaista ja luotettavaa tietoa Venäjän kaupasta ja liiketoimintaympäristöstä.

 

Back top top