Skip to Content

Venäjälle matkustaminen

Matkustaminen koronapandemian aikana Venäjälle

Lähdössä Venäjälle? Ota nämä asiat huomioon liikematkalla

Perustietoa

Venäjälle matkustamista varten tarvitaan viisumi. Viisumia voi hakea Venäjän konsulaateista tai viisumikeskuksesta. Myös matkatoimistot välittävät viisumeita. Tietoa viisumimääräyksistä ja viisumin hakemisesta saa esim. Venäjän suurlähetystön sivulta ja matkatoimistoista.

Venäjälle saavuttaessa ulkomaalaisen on täytettävä maahantulokortti. Maahantulokorttia tarvitaan hotelliin kirjautumiseen ja viisumin rekisteröimiseksi. Uuden lain mukaan ulkomaalaisen on rekisteröidyttävä Venäjä maahanmuuttoviranomaisille mikäli maassa oleskelu kestää yli 7 arkipäivää.

Lisätietoa Venäjälle matkustamisesta ja  viisumi- ja rekisteröintimääräyksistä saa esimerkiksi Suomen ulkoasiainministeriön matkustustiedotteista ja Suomen suurlähetystön ja konsulaatin sivuilta.

Viisumit

Venäjälle matkustavalla henkilöllä on oltava voimassa oleva passi ja rajanylitykseen oikeuttava viisumi. Viisumityyppejä ovat mm. ryhmäviisumi (turistiryhmän mukana matkustettaessa), kertaviisumi, monikertaviisumi ja e-viisumi. Lisätietoja viisumin hankkimisesta antavat esimerkiksi matkatoimistot.

Matkaliput

Junalla Venäjälle
VR:n aikataulut ja lippuhinnat. Tiedot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Lentäen Venäjälle
Finnairin aikataulut ja hinnat.

Laivalla Pietariin
St. Peter Linen risteily- ja reittimatkojen aikataulut ja hinnat. Risteilyllä mahdollisuus matkustaa Pietariin ilman viisumia.

Bussilla Venäjälle
Savonlinja-yhtiöt liikennöi Helsingistä, Jyväskylästä ja Lappeenrannasta Viipurin kautta Pietariin.

Back top top