Skip to Content
Uzbekistan Patrik Saarto
Avoin 489
Kazakstan ja Uzbekistan rakentavat logistiikkakeskuksen lähelle Taškentia

Kuvituskuva: thephilippena/Pixabay.

Kazakstan ja Uzbekistan rakentavat logistiikkakeskuksen lähelle Taškentia

Maat panostavat logistiikkainfrastruktuuriin tavaravirtojen kasvaessa vuosi vuodelta.

Kazakstan ja Uzbekistan rakentavat Taškentin alueelle logistiikkakeskuksen kansainvälisiä kuljetuksia varten, kertoo kapital.kz-sivusto. Keskus tulee Jangijuliin noi kymmenen kilometriä Taškentista lounaaseen.

Keskuksen rakentamisesta vastaa Kazakstanin rautatieoperaattori PTC Holding. Projektissa ovat mukana myös kazakstanilainen Halyk-pankki, uzbekistanilainen Vuono Capital ja Taškentin paikallishallinto. Hankkeen avajaisiin osallistuivat maiden presidentit Kasym-Žomart Tokajev ja Šavkat Mirzijojev.

Investoinnin suuruus on ensimmäisessä vaiheessa 70 miljoonaa dollaria. Keskukseen rakennetaan konttiterminaali ja varastotiloja. Vuoteen 2030 mennessä keskukseen arvioidaan investoitavan kaikkiaan 300 miljoonaa dollaria. Varastotilaa tulee olemaan 248 000 neliömetriä.

Kapital.kz huomauttaa, että logistiikkavirrat niin Kazakstanissa kuin Uzbekistanissa ovat viime vuosina kaksinkertaistuneet, mutta kasvun mahdollisuuksia rajoittaa puutteellinen infrastruktuuri.

– Liikennekäytävien kehittäminen ja logistiikan parantaminen ovat Kazakstanissa ja Uzbekistanissa prioriteettiasemassa, jotta voimme ylläpitää ja kasvattaa kuljetusmääriä. Sillä on kerrannaisvaikutuksia paikalliseen talouteen ja se vahvistaa maidemme välistä liiketoimintaa, sanoo Danijar Abulgazin PTC Holdingista.

Lue myös:

Uzbekistan haluaa tehdä valtion lentoyhtiöstä alueen ykkösen ja maasta matkustajaliikenteen hubin

Nurminen Logistics aloitti säännöllisten rautatiekuljetusten operoinnin Euroopasta Kazakstaniin

Sota Ukrainassa käänsi tavaravirrat Georgiaan

Keskustelua aiheesta

Back top top