Skip to Content
Kamarin uutiset Satu Niemelä
Avoin 217
Olena Kutsai on nimitetty Senior Business Advisoriksi ja EastChamin Kiovan toimiston päälliköksi

Olena Kutsai on nimitetty Senior Business Advisoriksi ja EastChamin Kiovan toimiston päälliköksi

Olena Kutsai aloittaa EastCham Finlandin Kiovan toimiston päällikkönä 1.4.2024. Hänen tärkein tehtävänsä on auttaa EastChamin jäsenyrityksiä pääsemään Ukrainan markkinoille ja jälleenrakennushankkeisiin.

EastCham avaa Kiovan toimiston yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliiton kanssa. Olena Kutsai antaa yritysneuvontaa, vastaa Ukrainan markkinakatsauksista ja arvioi liiketoimintamahdollisuuksia sekä jälleenrakennushankkeita. Hänen tehtäviinsä kuuluu myös yhteydenpito sidosryhmiin, viranomaisiin ja kansainvälisiin rahoituslaitoksiin.

Olena Kutsai tuntee erinomaisesti ukrainalaisen liike-elämän, yrityskentän sekä julkiset hankinnat ja rahoituskanavat. Hän siirtyy EastCham Finlandille Ukrainan yritysasiamiehen toimistosta (Business Ombudsman Council), jossa hän on tukenut erityisesti Ukrainan yksityisen yrityssektorin toimintaa. Hänellä on vahvaa kokemusta rahoitus-, kiinteistö- ja energia-alalta.

Olena Kutsailla on valmiit suhteet suomalaisten yritysten kannalta tärkeisiin sidosryhmiin aina hallinnon tasolle asti. Hän tulee kokoamaan suomalaisyritysten tueksi palvelu- ja kumppaniverkoston, jolla vahvistetaan suomalaisyritysten asemaa Ukrainassa.

– Toivotamme Olenan lämpimästi tervetulleeksi EastCham Finlandiin. Hänen panoksensa on tärkeä, kun vahvistamme strategiamme mukaisesti kauppakamarimme läsnäoloa Ukrainan markkinoilla. Hän on erittäin hyvä lisä Suomen Team Finland -verkostoon paikan päällä Ukrainassa, sanoo toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

– Olen innoissani, että pääsen aloittamaan työt Eastcham Finlandissa ja tukemaan suomalaisia yrityksiä Ukrainan markkinoille. Suomalaisella yksityissektorilla on vahvaa osaamista vihreästä teknologiasta, energiatehokkuudesta ja innovaatioista. Kaikki tämä on tarpeen Ukrainan toipumiselle, sillä tavoitteenamme on rakentaa uusi maa keskittyen “vihreään” jälleenrakentamiseen ja ESG-periaatteisiin. Olen iloinen voidessani neuvoa Eastchamin jäseniä liiketoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Olen varma, että meillä on edessämme paljon menestystarinoita, sanoo Olena Kutsai.

Lisätietoja: Jaana Rekolainen, toimitusjohtaja, EastCham Finland, +358 400 457743

Lue myös lehdistötiedotteemme aiheesta.

Back top top