Skip to Content
Maailma Patrik Saarto
Avoin 42
Yhdysvalloilta laaja pakotepaketti Venäjää vastaan

Kuva: David Mark/Pixabay

Yhdysvalloilta laaja pakotepaketti Venäjää vastaan

Uudet pakotteet kytkeytyvät hyökkäyssodan alkamisen vuosipäivään ja Navalnyin kuolemaan.

Yhdysvallat on julkaissut 500 henkilön, yhteisön ja rajoitteen laajuisen pakotekokonaisuuden Venäjää vastaan. Uusi pakotepaketti kytkeytyy Venäjän hyökkässodan alkamisen vuosipäivään, mutta on myös vastaus oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kuolemaan. Uudet pakotteet kohdistuvat Venäjän sotateollisuuteen, rahoitussektoriin ja hankintaverkostoihin sekä pakotteita kiertäviin toimijoihin eri puolilla maailmaa. Pakotteet kohdistuvat myös Navalnyin vangitsemiseen liittyviin henkilöihin.

Pakotekokonaisuus koostuu Yhdysvaltojen valtiovarainministeriön, ulkoministeriön ja kauppaministeriön uusista listauksista. Valtiovarainministeriö on lisännyt lähes 300 henkilöä ja yhteisöä pakotelistalle niin Venäjällä kuin Venäjän ulkopuolella. Ulkoministeriön listalla henkilöitä ja yhteisöjä on noin 250. Kauppaministeriön tuoreessa lisäyksessä on 93 kohdetta.

Yhdysvallat on myös päivittänyt osaltaan yhdessä EU:n, Britannian ja Japanin kanssa laaditun listan korkean prioriteetin tuotteista, joiden vuotamista Venäjälle seurataan erityisen tarkkaan. Listalla on tällä hetkellä 50 tuotetta neljässä eri kategoriassa. Ensimmäinen kategoria sisältää virtapiirejä, toinen viestintäteknologiaa, kolmas erilaisia komponentteja ja neljäs komponenttien valmistuksessa tarvittavia laitteita.

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden vetoaa Valkoisen talon tiedotteessa Yhdysvaltojen kongressiin, jotta tämä hyväksyisi uuden tukipaketin Ukrainalle. Paketti on tällä hetkellä jumissa edustajainhuoneessa republikaanien toimesta.

Lue myös:

EU hyväksyi 13. pakotepaketin Venäjää vastaan

Back top top