Skip to Content
Kamarin uutiset Satu Niemelä
Avoin 605
Mikael Pentikäinen on valittu EastCham Finlandin hallituksen puheenjohtajaksi

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Kuva: Markus Sommers

Mikael Pentikäinen on valittu EastCham Finlandin hallituksen puheenjohtajaksi

EastCham Finlandin hallitus on valinnut Mikael Pentikäisen puheenjohtajakseen keväällä 2024 pidettävään jäsenkokoukseen asti. Pentikäinen on toiminut kauppakamarin hallituksen varapuheenjohtajana vuosina 2019 - 2023 ja ennen tätä hallituksen jäsenenä vuodesta 2018 alkaen. Mikael Pentikäinen on Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja.

Keväästä 2019 alkaen hallitusta johtanut Ilkka Salonen on luopunut tehtävästä.EastCham Finland kiittää lämpimästi Ilkka Salosta hänen erinomaisesta ja sitoutuneesta työstään kauppakamarin hallituksen puheenjohtajana. Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Elina Multanen. Hallituksen kokoonpano pysyy muuten samana.

– Lupasin vetää hallitusta ensi kevään vuosikokoukseen asti, kun hallitusta erinomaisesti vetänyt Ilkka Salonen luopui tehtävästä. Pyrimme löytämään keväällä hallituksen vetäjäksi henkilön, jolla on vahvaa operatiivista kokemusta EastChamin markkinoilta, Mikael Pentikäinen kertoo.

Pentikäisen johdolla hallitus työstää EastChamin Ukrainan toimiston avaamista. Ukrainasta on muodostumassa tärkeä markkina suomalaisille yrityksille. Kauppakamari tukee yrityksiä antamalla konkreettista neuvontaa ja tietoa liiketoimintaympäristöstä ja -mahdollisuuksista sekä kumppaniverkostosta.

– EastCham on nyt uuden edessä. Olemme auttaneet yrityksiä pois Venäjältä, ja nyt autamme heitä löytämään uusia markkinoita. Erityisen tärkeää on rakentaa jalansijaa Ukrainaan, jonne EastCham on avaamassa toimistoa suomalaisten yritysten tueksi, sanoo Mikael Pentikäinen.

– On hienoa saada Mikael Pentikäinen johtamaan strategiamme mukaista työtä. Hän on toiminut aktiivisesti hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana, ja tuonut meille tärkeää osaamista yrityskentältä ja verkostoistaan, sanoo EastChamin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Back top top