Skip to Content

Jäsenpalveluna Tieto – ”Vinkkejä toisillemme”

Venäjän talouden, kaupan ja liiketoimintaympäristön seuranta on paitsi yksi tärkeimmistä tehtävistämme, myös palvelulupauksemme jäsenyrityksillemme. Mitä se tarkoittaa käytännössä jäsenyritykselle?

Moni Venäjän-kaupan ammattilainen tuntee jäsenlehtemme Venlan, jonka nimen historia juontaa juurensa Venäjän lakiin ja kertoo omaa tarinaansa siitä, kuinka tiedotustyömme on muuttunut vuosien varrella. Tänä päivänä Venlassa esitellään uusia ja vanhoja Venäjän-kaupan tekijöitä, mutta lakimuutokset ovat yhä yhtä tärkeässä roolissa uutispalvelussamme.

Yksi hiljattain Venlassa esitelty yritys on sahateollisuuden alalla toimiva Nordautomation. Yritys on tunnettu tekijä alallaan Pohjoismaissa ja tulevaisuudessa yhä tärkeämmäksi markkinaksi yritykselle on kehittymässä Venäjä.

– Yritysesittely oli hyvä kanava markkinoida Nordautomationin teknologioita Venäläiselle sahateollisuudelle. Yritysesittely myös lisää näkyvyyttämme Venäjän markkinoilla, kertoo Nordautomationin toimitusjohtaja Timo Kuusisto.

”Yritysesittely lisää näkyvyyttämme Venäjän markkinoilla.”

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin uutispalvelu tuottaa päivittäin uutisia Venäjän taloudesta ja kaupasta suomeksi ja venäjäksi. Uutistuotannostamme vastaavat toimittajat Patrik Saarto ja Inga Kairo. Kuusiston mukaan uutispalvelu tarjoaa Venäjällä aktiivisesti toimivalle yritykselle monenlaista hyödyllistä tietoa, esimerkiksi Venäjän koronatilanteesta.

Hieman aiemmin olemme kertoneet Venlassa jätteenkeräysjärjestelmistä tunnetusta MariMaticista. Yrityksen Venäjän-kaupasta vastaavan Vice Presidentin Ismo Viitasen mukaan Suomalais-Venäläisen kauppakamarin tarjoamalla näkyvyydellä on tärkeä rooli kaupankäynnissä.

– Yritysesittelyt lähentävät suomalaisia yrityksiä ja tätä kautta syntyy synergiaa suomalaisten yritysten välillä, kun voimme antaa vinkkejä toisillemme potentiaalisista kohteista Venäjällä, Viitanen sanoo.

Saamme usein kertoa positiivisia uutisia jäsentemme menestyksestä Venäjällä. Viitasen mukaan esimerkit onnistumisista usein pitkän, mutta päättäväisen työn jälkeen ovat rohkaisevia ja kertovat siitä, millaista Venäjän-kaupan arki on.

– Toisen onnistuminen antaa uskoa muillekin yrityksille jatkaa ponnisteluja. Meillä on iso naapuri ja suomalaisilla yrityksillä on Venäjällä hyvä maine luotettavina kauppakumppaneina, Viitanen toteaa.

”Suomalaisilla yrityksillä on Venäjällä hyvä maine.”

Vuoden 2020 lukijatyytyväisyyskyselyssämme suomenkielinen jäsenviestintämme sai 4,24 pistettä ja venäjänkielinen jäsenviestintämme 4,67 pistettä viidestä. Kyselyssä kävi ilmi, että siinä missä suomalaisia yrityksiä kiinnostavat Venäjän markkinamahdollisuudet, ovat venäläiset yritykset kiinnostuneet siitä, mitkä alat ja alueet juuri suomalaisia kiinnostavat. Venäjänkielinen viestintämme palvelee venäläisten yritysten ohella myös suomalaisten yritysten venäläisiä tytäryrityksiä.

– Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä. En voi olla mainitsematta uutispalvelun laatua ja ajankohtaisuutta, se on todellakin Suomen ja Venäjän välisen yhteistyön ”barometri”, OOO Ponssen markkinointiosaston johtaja Dmitri Zagorodnyi sanoo hieman Venäjän-kaupan barometritutkimukseen viitaten.

 

Nordautomation toimittaa tukinkäsittelyn, sahaansyötön ja sivutuotteiden käsittelyn ratkaisuja sahateollisuudelle.

MariMatic toimittaa jätteenkeräysjärjestelmiä niin asuinalueiden, kaupallisten kohteiden kuin ruokateollisuuden tarpeisiin.

Ponsse on yksi maailman johtavista tavaralajimenetelmään perustuvien metsäkoneiden valmistajista.


Eikö yrityksesi ole vielä jäsen?

Liittyessäsi verkostoomme helmi-maaliskuussa, maksat 2021 vuoden jäsenmaksusta vain 75%.

 

Back top top