Skip to Content

Merkityksellinen alkuvuosi

EastChamin toiminnan painopiste on siirtynyt haasteiden ratkomisesta uusien markkinoiden avaamiseen.

Ennen kuin siirrymme kesälaitumille, on aika tehdä katsaus EastChamin alkuvuoteen. Vuosi 2024 on ollut meille merkityksellinen, sillä toimintamme painopiste on siirtynyt exit-haasteiden ratkomisesta ja pakotteisiin liittyvistä kysymyksistä entistä vahvemmin uusien markkinoiden avaamiseen ja yritysten tukemiseen kansainvälistymissuunnitelmissa. Kazakstan ja Ukraina ovat nousseet toiminnassamme keskiöön. 

Almatyssa, Kazakstanissa, toimistomme on nyt ollut toiminnassa lähes vuoden ajan. On ollut ilo nähdä, kuinka se on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten yritysten tukipilarina Keski-Aasian markkinoilla. Yritysten antama palaute on ollut poikkeuksetta positiivista, ja tämä antaa meille lisää intoa jatkaa työtämme alueella. 

Ukrainassa otimme merkittävän askeleen avaamalla yhteisen toimiston Kiovaan yhteistyössä EK:n kanssa. Ukrainan jälleenrakentaminen on valtava ponnistus, ja paikallisen tuen sekä toimivien verkostojen merkitys korostuu haastavassa toimintaympäristössä. Olemme sitoutuneet tukemaan yrityksiämme tässä tärkeässä prosessissa. 

Kevään aikana meillä oli kunnia koordinoida kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavion johtamien Team Finland -vierailuiden yritysohjelmaa sekä Kazakstanissa että Ukrainassa. Ministerin johtamat matkat avasivat ovia ja tarjosivat yrityksille arvokkaita kontakteja korkealla tasolla. Näiden vierailujen myötä olemme entistä paremmin valmistautuneita tukemaan yrityksiämme uusilla markkinoilla. 

”Olemme entistä paremmin valmistautuneita tukemaan yrityksiämme uusilla markkinoilla.”

Markkinatiedon jakaminen, webinaarit, klubit, verkkokoulutukset ja yritysneuvonta ovat jatkuneet aktiivisesti myös muiden kohdemarkkinoiden osalta. Teemojemme kirjo on ollut laaja, kattaen muun muassa pakoteriskit, yrityksen perustamisen, vientikäytännöt, turvallisuusasiat, IPR-oikeudet ja ajankohtaiset lainsäädännön muutokset eri maissa. Tiedontarve on suuri, kun monet kohdemarkkinoista ovat verrattain tuntemattomia suomalaisille yrityksille. 

EastCham jatkaa työtään suomalaisten yritysten tukemiseksi Ukrainassa, Keski-Aasiassa ja Etelä-Kaukasiassa. Olemme jäsenyritystemme muodostama vahva verkosto. Uusille markkinoille ei tarvitse mennä yksin.  

Rentouttavaa kesää toivottaen 

EastChamin tiimi

Back top top