Skip to Content

Uutisia Venäjän kansallisista luonnonsuojeluprojekteista

Moskovan alueella aukea uusi jätteiden vastaanottopiste ”Megabank”

Solnechnogorskissa on avattu ilmainen jätteiden keräyspiste. Keräyspisteessä voi lajitella 12 erilaista jaetta; paperia, pahvia, muovia, muovikelmua, lasia, alumiinia, paristoja, hehkulamppuja, huonekaluja ja sahattua puuta. Myös kodinkoneita ja vaatteita otetaan vastaan. Megabankilla on 38 keräyspistettä 36 Moskovan kunnan alueella. Kyseessä on Solnechnogorskin ensimmäinen lajittelupiste yhdyskuntajätteille.

Hanti-Mansijskin autonomiseen piirikuntaan rakennetaan vuodessa 90 tuhatta tonnia yhdyskuntajätteitä käsittelevä kaatopaikka

Jugren kaupunkiin Hanti-Manskijskissa on rakenteilla 16 hehtaarin kokoinen käsittelyalue ja kaatopaikka. Ensin avattava testialue on suunnattu Nefteyugansk, Pyt-Yakh ja Nefteyuganskin alueen asutuskeskuksille. Nykyaikaisessa jätteenkäsittelykompleksissa tehdään perusteellinen jätelajittelu. Kaikki, mitä ei käytetä kierrätykseen, murskataan ja sijoitetaan erikoislaitteiden avulla kaatopaikan alueelle. Roskaa käytetään myös lajittelukoneiston energiaksi. Valmistumisajankohdaksi on arvioitu kolmas vuosineljännes.

Venäjän ekologia-projektin mukaisesti maan tulisi vuoteen 2030 mennessä varmistaa 100-prosenttinen jätteiden lajittelu ja kaatopaikoille lähetetyn jätteen määrä puolittaa.

 

Venäjän valtio on myöntänyt 4,8 miljardia ruplaa kansallisen ”Puhdas ilma”-projektin edistämiseen

Alueellisen avustuksen saa Baikalin alue, Vologdan alue, Kemerovo ja Tšeljabinskin alue. Avustus on suunnattu ilmansaasteiden vähentämiseen Tšeljabinskin, Magnitogorskin, Tšerepovetsin, Chitan ja Novokuznetskin kaupungeissa. 4,5 miljardia on suunnattu julkisen liikenteen kehittämiseen, uusien raitiovaunujen, johdinautojen ja nesteytetystä maa- ja nestekaasusta kaasumoottoribusseja. Asiasta kertoi Venäjän luonnonvarojen käyttöä valvova viranomainen.

 

15.6.2021

Back top top