Skip to Content

Kutsu medialle Venäjän-kaupan barometrin julkistustilaisuuteen 3.11.2016

Tervetuloa syksyn 2016 Venäjän-kaupan barometrin julkistustilaisuuteen.

Aika:  torstai 3.11.2016 kello 9.00 (ilmoittautuminen ja kahvi klo 8.30 alkaen)
Paikka: EK:n kokouskeskus, Eteläranta 10, Helsinki

Mikä on Venäjän-kaupan suunta nyt? Onko käänne vihdoinkin käsillä? Uskalletaanko Venäjälle edelleen investoida? Tuoreet Venäjän-kaupan barometrin tulokset kertovat todella mielenkiintoista faktaa suomalaisyritysten toiminnasta ja ajatuksista itämarkkinoilla. Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan!

Venäjän-kaupan barometri seuraa sekä suomalaisyritysten Venäjän vientitoimintojen kehitystä että Venäjälle etabloituneiden yritysten liiketoimintaa. Tällä kertaa kysyimme myös pakotteiden ja Venäjän lanseeraaman tuonninkorvausohjelman vaikutuksia yritysten liiketoimintaan. Selvitimme myös, mitkä nykytilanteessa ovat suurimmat ongelmat Venäjän-kaupassa ja millaisin toimenpitein yritykset ovat reagoineet  toimintaympäristön muutoksiin ja haasteisiin.

Muun muassa näitä kysymyksiä on selvitetty Suomalais-Venäläisen kauppakamarin (SVKK) tutkimuksessa, joka on toteutettu yhteistyössä Elinkeinoelämän Keskusliiton, East Officen, Keskuskauppakamarin ja Suomen Yrittäjien kanssa. Barometrin tulokset esittelee SVKK:n toimitusjohtaja Jaana Rekolainen. Tilaisuudessa kuulemme myös kumppaniorganisaatioiden edustajien kommentit tutkimuksen tuloksista. Barometrin käytännön toteutuksesta vastaa Taloustutkimus.

Esitysten jälkeen on aikaa vapaaseen keskusteluun, verkostoitumiseen ja haastatteluihin.

Tilaisuuteen osallistuu myös Venäjän-kauppaa käyvien yritysten edustajia.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot

Ilmoittaudu mukaan 2.11.2016 mennessä viestintä- ja markkinointijohtaja Pirjo Peltolalle, [email protected]   puh. + 358 40 588 1942.

Jos et pääse paikalle, kysy meiltä tilaisuuden etäseurantamahdollisuudesta. Ota yhteyttä Tarja Teittinen, [email protected].

Venäjän-kaupan barometritutkimuksessa selvitetään  puolen vuoden välein Suomen ja Venäjän välisen kaupan ajankohtainen tilanne. Peruskysymyksinä barometrissä kartoitetaan Venäjän viennin kehitystä ja odotuksia, Venäjällä tapahtuvan liiketoiminnan kehitystä ja odotuksia, haasteita viennissä ja liiketoiminnassa, odotuksia Venäjän talouden kasvulle sekä Venäjälle tehdyistä ja suunnitelluista investoinneista.

Back top top