Skip to Content

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Moskovan edustusto täyttää 50 vuotta

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin (SVKK) Moskovan toimisto juhlii 50-vuotista toimintaansa tiistaina 12.12.2017. Yli 90 jäsenyrityksen edustajaa ja yhteistyökumppania on ilmoittautunut Open House -tapahtumaan. Tilaisuudessa kuullaan Suomen Moskovan suurlähettilään Mikko Hautalan tervehdys ja esitellään uusi SVKK Club Lounge. Aikaa on varattu myös verkostoitumiseen. SVKK:n Moskovan edustusto on sijainnut koko historiansa ajan samassa osoitteessa Pokrovskij bulvar, 4/17, rak. 4B.

Moskovan kaupungin ja sitä ympäröivän Moskovan alueen merkitys suomalaiselle elinkeinoelämälle on kasvava. Niin poliittinen kuin taloudellinenkin päätöksenteko keskittyvät yhä enemmän Moskovaan ja suomalaiset yritykset tarvitsevat apua ovien avaamiseen. Suomalais-Venäläinen kauppakamari toimii Venäjällä Moskovassa, Pietarissa ja Jekaterinburgissa. Digityökalut ja nopeat liikenneyhteydet häivyttävät toimistojen raja-aitoja, mikä mahdollistaa joustavan reagoinnin yritysten kysyntään maantieteestä riippumatta.

Suomalais-Venäläisellä kauppakamarilla on tärkeä ja keskeinen osa Team Finlandin toiminnassa. SVKK:n neuvontapalvelut ja jäsentilaisuudet ovat erittäin kysyttyjä. Moskovassa ja Moskovan alueella toimii reilut 70 SVKK:n jäsenyritystä.

– SVKK:n vahva läsnäolo Moskovassa on erityisen perusteltua, kun Venäjän Team Finland -toimintaa johtaa Suomen Moskovan suurlähettiläs. Yhteistyö suurlähetystön kanssa on saumatonta ja lähes päivittäistä, sanoo SVKK:n toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Moskovan toimiston tehtävä on tulevaisuudessakin tuoda suomalaisyrityksiä niin Moskovaan kuin muualle Venäjän alueille.

– Teemme työtä yhdessä Team Finlandin kanssa ja palvelemme tiiviinä SVKK-tiiminä Pietarin, Jekaterinburgin ja Helsingin toimistojen kanssa suomalaista ja venäläistä yrityskenttää. Tulemme lisäämään yhteistyötä ja järjestämään yhteisiä tilaisuuksia muiden vastaavien toimijoiden, kuten AmChamin, AEB:n ja Saksalais-venäläisen kauppakamarin kanssa, kertoo Venäjän maajohtaja Jukka Huuhtanen SVKK:lta.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari kehittää toimintaansa ja haluaa kuulla erityisesti jäsentensä toivomuksia. Suosiota saavuttaneet SVKK Club -tilaisuudet eli jäsenille tarkoitetut temaattiset tapaamiset lanseerattiin ensin Moskovassa. SVKK Club Helsingissä kuullaan Venäjän vaihtoehdoista tammikuussa ja helmikuussa aiheena on yritysturvallisuus. Pietarissa SVKK Club kokoontuu alkuvuodesta kuulemaan yhteisyrityksen perustamisesta ja toiminnasta.

Juhlapöydän antimet odottamassa vieraita.

Moskovan edustuston historiaa

Neuvottelut kauppakamarin pysyvän edustuston avaamisesta Moskovaan aloitettiin maaliskuussa 1967. Ohjesäännön mukaan edustuston tehtävinä oli ”auttaa suomalaisia toiminimiä, kauppakamareita ja muita järjestöjä edullisten kontaktien aikaansaamisessa ja kehittämisessä Yleisliittolaisen Kauppakamarin sekä neuvostoliittolaisten ulkomaankauppajärjestöjen kanssa kauppaneuvottelujen ja liiketapaamisten toteuttamiseksi”. Sopimus kauppakamarin perustamisesta allekirjoitettiin 1.9.1967 Helsingissä. Moskovan edustuston sisustus valmistettiin suomalaisista tuotteista, mikä teki siitä suomalaisten vientituotteiden pysyvän näyttelyn.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Satu Niemelä, viestintä- ja markkinointijohtaja, Suomalais-Venäläinen kauppakamari
[email protected], gsm. +358 40 3591582
www.eastcham.fi
www.eastcham.ru

Suomalais-Venäläinen kauppakamari

Suomalais-Venäläinen kauppakamari (SVKK) on johtava Venäjän-kaupan asiantuntijaorganisaatio, jonka keskeisin tehtävä on edistää yritysten vientiä ja liiketoimintaa Venäjällä. Pyrimme myös edistämään venäläisyritysten mahdollisuuksia ja halukkuutta löytää Suomesta kumppaneita ja liiketoimintamahdollisuuksia. Tarjoamme maksutonta neuvontaa, koulutamme, tuotamme tietoa, verkostoimme ja selvitämme markkinoiden mahdollisuuksia. Kaikille yrityksille tarjottavat palvelut sekä monipuolisten jäsenpalvelut antavat erinomaiset eväät auttaa yrityksiä menestymään Venäjän-kaupassa.

Back top top