Skip to Content

Talouskomission alainen Suomen ja Moskovan kaupungin välinen työryhmän kokous

Aika
Paikka
Etäyhteys+FI+RU

Tervetuloa Suomen ja Venäjän hallitustenvälisen talouskomission alaisen Suomen ja Moskovan välisen työryhmän seuraavan kokoukseen

29.10.2021 klo 12.00 – 14.00. Kokous järjestetään virtuaalikokouksena.

Moskovassa kokoukseen on mahdollisuus osallistua myös myöhemmin ilmoitettavassa paikassa.

 Kokouksen puheenjohtajina toimivat Suomen puolelta alivaltiosihteeri Petri Peltonen, työ- ja elinkeinoministeriö ja Venäjän puolelta valtiosihteeri, taloudellisten ulkosuhteiden ja kansainvälisten suhteiden varaosastojohtaja Jevgeni Dridze, Moskovan kaupunki. Kokous järjestetään yhdessä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin kanssa.

Moskovan kaupunki on kiinnostunut erityisesti seuraavista teemoista:

  1. Kansainvälinen lääketieteellinen klusteri Skolkovossa ja Moskovan innovaatioklusteri: esittely klustereista ja niiden kyvyistä, uusien tekniikoiden käyttöönotto lääketieteen ja biotekniikan alalla jne.
  2. Ekologia: ilmansaasteiden vähentäminen, maaperän suojaaminen saastumiselta jne.
  3. Liikenne ja teollisuus: yhteistyömahdollisuudet liikenteen ja teollisuuden alalla, sähköbussiverkoston kehittäminen, sähköautojen lataaminen jne.
  4. Investointi- ja yhteistyösuhteet, kaupallisen yhteistyön kehittäminen: keskeisten kaupunki-infrastruktuurihankkeiden, innovatiivisten hankkeiden ja innovatiivisten ideoiden esittely yritysten ja valtion viranomaisten edustajien toimesta.

 

Osallistujilla on mahdollisuus esitellä omat yhteistyöehdotuksensa kokouksessa lyhyessä puheenvuorossa. Puheenvuoropyynnöt pyydämme ilmoittamaan viimeistään 15.10. [email protected], puh. 050 396 0312.

Kokoukseen voi ilmoittautua Ulla Palanderille 15.10. mennessä, [email protected], puh. 050 396 0312 tai Annika Peitsaralle, [email protected]. Kerro ilmoittautumisesi yhteydessä, osallistutko virtuaalikokoukseen vai paikan päällä Moskovassa.

Kokouskielet ovat suomi ja venäjä.

Kokous on kaikille avoin ja tätä kutsua saa levittää eteenpäin.

Lisätietoa kokouksesta antavat:

Ulla Palander, TEM (työryhmän sihteeri), [email protected], puh. +358 50 396 0312
Annika Peitsara, SVKK, [email protected], puh. +358 40 513 4969

 

Ohjelmaluonnos 8.10

Back top top