Skip to Content

Team Finland -vierailu Uzbekistaniin ministeri Skinnarin johdolla 21.-22.2.2023

Aika

Tilaisuus on täynnä/Fully booked

Information in English


Tervetuloa kanssamme Team Finland -vierailulle Uzbekistaniin. Matka järjestetään osana Suomen ja Uzbekistanin talouskomissiota, jota isännöi Uzbekistanin investointi-, teollisuus- ja kauppaministeri
Laziz Kudratov. Suomen valtuuskuntaa johtaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari. 

Talouskomissio tarjoaa suomalaisyrityksille mahdollisuuden päästä tutustumaan Uzbekistanin liiketoimintamahdollisuuksiin ja kumppaneihin sekä saada korkeatasoisen vierailun suomaa näkyvyyttä maassa. Talouskomission edellinen kokous järjestettiin virtuaalisesti vuonna 2020. 

Kenelle matka sopii? 

Kokouksen yhteydessä järjestetään business foorumi, jossa yrityksillä on mahdollisuus esitellä ratkaisujaan maan viranomaisille ja yrityksille. 

Vierailun avainteemoina ovat koulutus, kaivosala, vesi- ja cleantech-ratkaisut, kiertotalous, energia, logistiikka ja digitalisaatio sekä näihin liittyvät kehitys- ja liiketoimintahankkeet. Matka sopii erityisesti edeltä mainituilla sektoreilla toimiville suomalaisyrityksille.

OHJELMA

Maanantai 20.2.
Matkustuspäivä Tashkentiin

Tiistai 21.2.

09.30 Delegaation kokoontuminen International Hotel Tashkentissa

10.00 Lähtö hotellista (International Hotel Tashkent)

Yritysvierailut ja tapaamisia paikallisten viranomaisten kanssa
Suomalaisen koulutuksen ilta Nordic International Universityssa

Keskiviikko 22.2.

10.00-11.00 Ministereiden ja hallinnon delegaatioiden kahdenkeskiset tapaamiset
11.00-17.00 Hallitustenvälisen komission kokous ja yritysten toimialakohtaiset esitykset
Verkostoitumislounas
Toimialakohtaiset esitykset jatkuvat 
17.00 Loppupuheenvuorot

19.00-22.00 Iltavastaanotto ja verkostoitumista

 

Kielet: englanti-uzbekki/venäjä, tulkkauspalvelut ovat käytössä tapaamisten aikana

Uzbekistanin vierailun jälkeen ministerin jatkaa matkaansa lyhyellä vierailulla Astanaaan 23.-25.2. osana syksyllä pidetyn talouskomission seurantaa. Samalla edistetään suomalaisten yritysten vientiä ja kansainvälistymistä.Tästä vierailusta kiinnostuneita yrityksiä pyydetään mainitsemaan asiasta ilmoittautumisen yhteydessä. Huom! Paikkoja hyvin rajoitetusti Astanan osuuteen.

Ilmoittautuminen, matkajärjestelyt ja osallistumismaksu 

Osallistumismaksu: 480 € + ALV/osallistuja. Toinen osallistuja samasta yrityksestä 300 € + ALV. EastChamin jäsenille 25 %:n alennus ensimmäisestä osallistujasta.

Osallistumismaksu sisältää ohjelman Uzbekistanissa, ohjelman mukaiset kuljetukset ja lounaat/illalliset. Hinta ei sisällä lentoja/matkustamista Tashkentiin/Astanaan, lentokenttäkuljetuksia eikä majoitusta. Jokainen osallistuja hoitaa omat matka- ja majoitusjärjestelyt. Ryhmälle on erikoishintainen majoitustarjous International Hotel Tashkentista, saat lisätiedot ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Matkalle rekisteröityminen on päättynyt, tarvittaessa lisätietoja palvelujohtaja Tarja Teittiseltä  tarja.teittinen@eastcham.fi, +358 44 02 99997.

Yleiset toimitusehdot

Miksi Uzbekistanin markkinoille? 

Vuoden 2016 vallanvaihdoksen jälkeen avautuneen Uzbekistanin BKT on kasvanut kuuden prosentin vuosivauhtia viimeisen vuosikymmenen, ja kasvun ajurit ovat nyt monipuolistumassa maan siirtyessä suljetusta taloudesta kohti avoimempaa markkinataloutta. Maalta löytyy merkittävät mineraaliresurssit, joiden kestävä hyödyntäminen tarjoaa mahdollisuuksia suomalaisille niin kaivos- kuin vesialan teknologioille.  

Maan väestö ja talous kasvavat nopeasti luoden kysyntää niin koulutukselle, energiasektorille kuin kunnallistekniikalle. Lisäksi digitalisaatio- ja logistiikkaratkaisujen tulee vastata maan väestön ja modernin teollisuuden tarpeisiin. 

Markkinakartoitus: Keski-Aasian tärkein resurssi on vesi – ja se on nyt vaarassa

EBRD investoi ennätykselliset 900 miljoonaa dollaria Uzbekistaniin vuonna 2022

Suurlähettiläs Ilkka Räisänen: Kasvuhakuisten suomalaisten yritysten kannattaa katsoa Keski-Aasiaan

Borrell: EU panostaa Keski-Aasiassa veteen, energiaan, ilmastoon ja internetiin

Tarja Teittinen vieraili suomalaisyritysten kanssa Kazakstanissa ja Uzbekistanissa

Back top top