Skip to Content
Talous ja kuluttajat Taneli Dobrowolski
Avoin 4646

Aleksandr Shohin: Taantuman päättymisestä on vielä aikaista puhua

Shohinin mukaan Venäjän talouspolitiikka kaipaisi nyt kipeästi uudistuksia.

Venäjän teollisuudenharjoittajien ja yrittäjien liiton (RSPP) puheenjohtaja Aleksandr Shohin pitää puheita Venäjän taloustaantuman päättymisestä ennenaikaisina. Taantuman jatkumisesta kielii Shohinin mukaan ainakin suorien investointien supistuminen.

— Taloustaantuman päättymisestä ei voida vielä puhua. On totta, että viime vuonna BKT supistui enää vain lievästi ja että teollisuustuotanto kasvoi prosentilla, mutta investoinnit pääomaan jatkoivat edelleen vähenemistään huomattavaan tahtiin. Tulevaisuuden kasvun perusteet eivät siis ole kunnossa, Shohin kertoi televisiokanava NTV:n haastattelussa.

Shohinin mukaan Venäjän talouspolitiikka kaipaisi nyt kipeästi uudistuksia, jotta talous saataisiin parin vuoden päästä globaalin talouden kasvuvauhdin ylittävälle kasvu-uralle.

— Globaali talouskasvu hidastuu, mutta jatkaa edelleen kasvuaan noin 3-3,5 prosentin vuosivauhtia. Venäjän pitäisi pyrkiä vähintään samaan, Shohin sanoi.

Euroopan komissio kohensi maanantaina ennustettaan Venäjän talouskasvusta. Tuoreen ennusteen mukaan talous kasvaa 0,8 prosenttia. Ennusteen mukaan Venäjän talousnäkymät ovat kohentuneet erityisesti kallistuneen öljyn ja vahvistuneen ruplan ansiosta. Euroopan komission edellinen ennuste oli 0,6 prosenttia.

Back top top