Skip to Content
Metallit ja kemia Taneli Dobrowolski
Avoin 5373

Continentalin Kalugan-tehtaalta yhä enemmän autonrenkaita vientiin

Valtaosa rengastehtaan tuotannosta myydään kuitenkin edelleen Venäjällä.

Rengasvalmistaja Continental kertoo kasvattaneensa Kalugassa toimivan tehtaansa tuotantoa viime vuonna 50 prosentilla toissavuoteen verrattuna. Tehtaalta rullasi ulos yhteensä kolme miljoonaa autonrengasta, joista aiempaa useampi meni vientiin.

Kun vielä vuonna 2015 joka viides Kalugassa valmistettu Continentalin autonrengas vietiin Venäjän ulkopuolelle, niin viime vuonna viennin osuus oli noussut jo 30 prosenttiin. Viime vuonna uusiksi vientimaiksi tulivat muun muassa Kanada ja Kiina. Yhteensä vientiä on 22 maahan, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Valtaosa rengastehtaan tuotannosta myydään kuitenkin edelleen Venäjällä – suoraan kuluttajille tai autotehtaille. Venäjällä toimivista autonvalmistajista ostajina ovat muun muassa Renault, Ford, AvtoVAZ, Nissan sekä viime vuoden syyskuussa lähtien myös Volkswagen. Tuotanto Continentalin Kalugan tehtaalla käynnistyi vuonna 2013.

Nokian Renkailla luvut toisin päin

Nokian Renkaiden Venäjän tehtaalla valmistamista autonrenkaista noin 70 prosenttia menee vientiin, yhteensä yli 30 maahan. Viennin kannattavuus on kasvanut, sillä euromääräisten vientitulojen ja ruplissa toteutuvien tuotantokustannusten välinen marginaali on kasvanut ruplan devalvoitumisen myötä. Toimintaa Venäjällä ovat tukeneet myös investointien määrään perustuvat verosopimukset sekä tehtaan sijainti tullimuurien sisäpuolella.

Yhtiön tuotantokapasiteetti Suomessa ja Venäjällä on noin 20 miljoonaa autonrengasta vuodessa. Vuonna 2015 Venäjällä valmistettiin noin 80 prosenttia yhtiön henkilöautonrenkaista.

Back top top