Skip to Content
Vähittäiskauppa ja verkkokauppa Taneli Dobrowolski
Avoin 4776

IKEA laskee hintojaan Venäjällä: Taustalla hiipunut ostovoima, oma tuotanto ja vakaa rupla

Hinnanalennuksiin on jouduttu turvautumaan venäläiskuluttajien hiipuneen ostovoiman vuoksi.

Kodintavarajätti IKEA ilmoitti laskevansa hintojaan Venäjällä. Hinnanalennus kohdistuu noin 1 800 tuotenimikkeeseen, eli noin viidenneksen koko IKEA:n tuotevalikoimasta. Hintoja lasketaan keskimäärin 20 prosentilla, mutta osalle tuotteista on luvassa jopa 40 prosentin alennus. Yksittäisten tuotteiden hinnat putoavat alle vuoden 2014 tason.

IKEA Russian toimitusjohtaja Walter Kadnarin mukaan hinnanalennuksiin on jouduttu turvautumaan venäläiskuluttajien hiipuneen ostovoiman vuoksi. Tilastolaitos Rosstatin mukaan venäläisten reaalitulot putosivat viime vuonna 5,9 prosenttia.

Hinnanalennukseen on tosin olemassa muitakin syitä. Suurin osa alennuksista kohdistuu keittiö- ja vaatesäilytyskalusteisiin, ja juuri näitä tuotteita aletaan valmistaa ensi syksynä Venäjällä käynnistettävällä IKEA:n viidennellä omalla kalustetehtaalla.

Talouslehti Vedomostin haastatteleman Walter Kadnarin mukaan hintojen alentamisen on mahdollistanut myös ruplan viime kuukausina vakaana pysytellyt vaihtokurssi.

— Investoimme pitkäkatseisesti, mikä tarkoittaa sitä, että pyrimme kasvattamaan myynnin volyymejämme. Kuluttajien ostovoima on heikentynyt ja hintoja alentamalla haluamme houkutella niin paljon asiakkaita kuin mahdollista, Kadnar sanoi Vedomostille.

Walter Kadnarin mukaan haasteellinen tilanne Venäjän markkinoilla tulee säilymään vielä 1-3 vuotta.

Back top top