Skip to Content
Vähittäiskauppa ja verkkokauppa Taneli Dobrowolski
Avoin 2888

Magnit avaa tänä vuonna yli 2 700 uutta ruokakauppaa

Magnitin liikevaihto viime vuonna oli noin biljoona ruplaa, eli noin 13,5 miljardia euroa.

Ruokakauppaketju Magnit on kertonut suunnitelmistaan avata tänä vuonna yhteensä 2 740 uutta ruokakauppaa. Ketjulla on tällä hetkellä yhteensä 14 000 kauppaa eri puolilla Venäjää, joten lukumääräisesti kasvua on luvassa noin viidenneksen verran.

Viime vuonna uusia kauppoja avattiin 1 970 ja sitä edellisenä vuonna 2 378. Viime vuonna hidastunutta laajenemistempoa yhtiössä on selitetty uuden kauppaformaatin pilotoimisella. Uuden kauppaformaatin tavoitteena on ollut kauppojen kannattavuuden kasvu. Yhtiön perustajan Sergei Galitskin mukaan tavoitteessa on myös onnistuttu: Pilottikauppojen myynti kasvoi viime vuonna 12 prosenttia.

Suurin osa tänä vuonna avattavista kaupoista tulee olemaan pääosin rakennusten kivijalkoihin avattavia lähimarketteja. Tällaisia kauppoja suunnitellaan avattavan 1 700 kappaletta. Samaan aikaan noin 2 000 vanhemmassa kaupassa tehdään uudistetun brändi-ilmeen mukainen kasvojenkohotus.

Magnit oli vielä vuonna 2015 Venäjän suurin päivittäistavaraketju, mutta viime vuonna se menetti johtoasemansa X5 Retail Groupille. Magnitin liikevaihto viime vuonna oli noin biljoona ruplaa, eli noin 13,5 miljardia euroa.

Back top top